Hon har rest till alla länder i världen – 10 favoriter

07 dec, 2017 
Skulle du våga resa jorden runt alldeles ensam? Det gjorde Cassie De Pecol, som samtidigt slog ett världsrekord. Här är hennes favoritländer som hon rekommenderar till alla – oavsett om man vill resa jorden runt eller bara upptäcka ett nytt hörn av världen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Cassie De Pecol var bara 27 år gammal när hon hade besökt 196 länder i världen – helt ensam. Dessutom gjorde hon det på rekordtid, på 18 månader och 26 dagar. ”Expedition 196” fick sin start i juli 2015 och avslutades när hon besökte land nummer 196, Yemen, i februari 2017. Resan präglades av två viktiga budskap: hållbar turism och fred.

”Den här expeditionen handlade inte alls om mig. Mitt mål var att bevisa för andra hur snälla och gästvänliga människor i hela världen är, speciellt i regioner som många anser farliga”, skriver Cassie De Pecol i sin blogg och fortsätter:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Jag hoppas att jag, genom att resa ensam som blond, amerikansk kvinna, har kunnat ge andra ett nytt perspektiv på världen, dess befolkning, säkerheten, vänligheten och alla de gemensamma egenskaper som 99 procent av världens befolkning har. För att kunna skildra det var jag tvungen att befria mig från alla mina rädslor och lita på folk, främlingar och det okända. Det visade sig vara en oerhört belönande upplevelse.”

Annons

Cassie De Pecol listar sina tio favoritländer som hon rekommenderar ett besök till:

Vilket land hamnar på din lista?

1. Mongoliet
I Mongoliet fastnade Cassie De Pecol för de avlägsna vildmarkerna och vildhästarna som finns i landet.

2. Bhutan
I Bhutan finns fantastiska vyer, vacker natur och ett fridfullt sätt att leva, menar Cassie De Pecol.

3. Maldiverna
Paradisöarna i Indiska Oceanen erbjuder klarblått vatten, vit sand och några av världens vackraste stränder.

4. Vanuatu
På Vanuatu i Oceanien finns trevliga människor och här produceras även en dryck av kava som används vid kulturella ritualer i stora delar av Stilla havet, berättar Cassie De Pecol för The Telegraph.

Annons

5. Pakistan
Cassie De Pecol fick vänta på visum i fyra månader – något hon inte ångrar. I Pakistan väntade nämligen autentisk asiatisk kultur och god mat.

6. Oman
Oman på Arabiska halvön är inte någon vanlig semesterdestination, men Cassie De Pecol föll för landet med såväl öken som berg, där hon fick lära sig om lokalbornas livsstil.

7. Tunisien
I Tunisien upplevde Cassie De Pecol nordafrikansk kultur med en Mellanöstern-känsla. Landet har även gott om arkeologisk historia, men allra finast var staden Sidi Bou Said vid kusten med sina karakteristiskt blåvita byggnader.

8. Peru
I Sydamerikanska Peru finns förutom Amazonas regnskog med sitt fascinerande djur- och växtliv även de berömda inkaruinerna Machu Picchu och det lilla samhället Aguas Calientes, som Cassie De Pecol rekommenderar.

Annons

9. Costa Rica
”Apor, färsk frukt, bra musik och vulkaner… Behöver jag säga mer?”, säger hon till The Telegraph.

10. USA
Ursprungligen kommer Cassie De Pecol från USA och även om hon älskar att resa så är hon samtidigt hemmakär och rekommenderar sitt hemland för alla resenärer. ”Alla borde uppleva hösten i New England, USA”, säger hon till The Telegraph.

Läs mer:

Drömjobbet! Res jorden runt i ett helt år – och få betalt

Så hade Karen råd att resa jorden runt på sin mammaledighet

ELLEs Anna Korsgren: ”De senaste åren har jag rest jorden runt som DJ”

Annons