Här kan du besöka populära turistattraktioner online

Eiffeltornet i solnedgång

Är du en av alla som längtar efter att få resa utomlands? Nu kan du uppleva flera stora turistattraktioner online. Här är allt du behöver för att besöka Eiffeltornet och simma i turkosa vatten – från din egen soffa.
06 juli, 2020
Slå på ljud

För de allra flesta är det hemester som gäller i år. På grund av coronapandemin är det svårt att resa utomlands och många väljer istället att resa runt i Sverige under sin semester.

Virtuella resor utomlands

För den som ändå längtar efter att få upptäcka världen finns det en lösning. Flera av de stora turistattraktionerna har nämligen börjat med virtuella besök. Hemifrån din egen soffa kan du nu se det mäktiga Yellowstone, kika in i rum på Buckingham Palace, eller simma runt bland barriärreven.

Här är alla härliga resmål du kan besöka trots coronapandemin. Det enda du behöver är en dator/mobil och en fungerande internetuppkoppling. Och lite fantasi.

Guidad tur på Buckingham Palace

Buckingham Palace I London med massa blommor utanför

Buckingham Palace i London.

För den som vill kika in i det brittiska palatset finns nu möjlighet att göra det online. Hur bor drottning Elizabeth? Hur ser den magnifika kungliga tronen ut? Och hur mycket guld kan ett slott vara inrett i egentligen?

Här kan du ta en tur i slottet.

Besök Louvren och Eiffeltornet i Paris

Eiffeltornet i paris med en grön gräsmatta framför

Eiffeltornet i Paris.

Nu behöver du inte stå i kö i flera timmar för att se Paris mest besökta turistattraktioner. Klicka dig runt i muséet Louvren och få en nära titt på Mona Lisa. Efteråt kan du klättra högst upp i Eiffeltornet för en otrolig utsikt över Paris. Varför inte passa på att ta med dig picknickkorgen när du ändå är där?

Här kan du besöka Louvren online.

Här kan du besöka Eiffeltornet och se ut över hela Paris online.

Upplev Disneyland online

ett slott som är upplyst i mörkret

Det magiska slottet på Disneyland.

Disneyland är en upplevelse som passar både vuxna och barn. Här kan ni besöka Frost-välden, ta en undervattenstur med Lilla sjöjungfrun, åka bergochdalbanor samt se alla musik- och dansshower.

Här besöker du Disneyland online.

Virtuell tur i Yellowstone nationalpark

en varm källa med turkost vatten och massa ånga

Yellowstone nationalpark i USA.

Naturupplevelser är något vi inte verkar få nog av. Sverige har många fina alternativ, men för den som ändå vill utomlands är Yellowstone en riktigt härlig upplevelse.

Här kan du via filmklipp vandra runt bland klippor, berg och vida vidder. Under turen kan du få se både varma källor, små vulkaner med lera och otroliga utsiktsplatser.

Här kan du upptäcka Yellowstone.

Simma i stora barriärrevet

turkost vatten med massa fiskar och rev

Det stora barriärrevet i Australien.

Nåja, nästan i alla fall. Med hjälp av den brittiska zoologen och programledaren David Attenborough får du guidade turer genom turkosa vatten och mäktiga rev fulla av färgglada fiskar.

Här kan du simma runt i stora barriärrevet.

Foto: TT

LÄS MER:

7 virtuella lekar som höjer stämningen på nästa AW

Nu kan du gå på virtuell bostadsvisning – med VR-glasögon

Corona: Så kan du uppleva Stockholms nattliv hemma