Här är resmålen som lockade flest svenskar 2019

02 jan, 2020 
AvEmma Castman
Populära resmål 2019
Törstar du efter en uppfriskande semesterresa men är osäker på var du vill åka? Här listar vi det föregående årets mest populära resmål – från gamla klassiker till nya uppstickare.
Annons

För att summera vilka resmål som lockade flest svenska resenärer under 2019 har hotell- och resesöksajten Momondo gått igenom sin sökdata från året.

Sammanställningen visar att förra årets vinnare, Bangkok, fortsätter att hålla ett starkt grepp om svenskarnas intresse – men också att vi törstar efter att besöka både prisvärda trotjänare och nya intressanta platser. Här är listan över de mest populära resmålen 2019:

  1. Bangkok, Thailand
  2. London, Storbritannien
  3. Malaga, Spanien
  4. Barcelona, Spanien
  5. Istanbul, Turkiet
  6. Alicante, Spanien
  7. Paris, Frankrike
  8. Amsterdam, Nederländerna
  9. Palma de Mallorca, Spanien
  10. New York, USA

Uzbekistan – en otippad uppstickare

Sammanställningen visar även att flera länder har ökat avsevärt i popularitet under 2019. Antalet sökningar till Uzbekistan i Centralasien ökade till exempel med hela 49 procent jämfört med året innan, tätt följt av Etiopen (47 procent) och Costa Rica (46 procent).

– Det har skett förenklingar i visumprocessen när det kommer till resor till Uzbekistan, vilket kan vara svar på varför det finns ett större intresse för svenskarna att söka sig dit. Vi ser ett ökat intresse för Uzbekistan på flera marknader, säger Lasse Skole Hansen, talesperson för Momondo, i ett pressmeddelande.

Resmålen som ökade mest i popularitet 2019:

Procentuell ökning i sökningar anges inom parentes.

  1. Uzbekistan (49 procent)
  2. Etiopien (47 procent)
  3. Costa Rica (46 procent)
  4. Japan (33 procent)
  5. Cape Verde (33 procent)
  6. Nya Zeeland (28 procent)
  7. Taiwan (26 procent)
  8. Indonesien (26 procent)
  9. Slovakien (24 procent)
  10. Österrike (20 procent)

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons