Hannah och Amanda: Här är våra smultronställen på Gotland

19 jun, 2017 
AvTove Halvars
De är Gotlandsfantasterna som tillbringat varenda sommar på ön. Nu avslöjar Hannah Widell och Amanda Schulman sina bästa Gotlandstips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Amandas bästa Gotlandstips:

1. Rute Stenugnsbageri

”Ligger vid en liten grusväg där vi bor, så våra dagar börjar alltid här och allt är fantastiskt gott. I början av sommaren äter jag alltid en bulle till frukost men efter några veckor måste jag byta till chiapudding… De har grymt bra råvaror och på kvällarna Europas bästa surdegspizza!”

Rute Stenugnsbageri

2. Bungenäs

”Halvö som varit militärt område tills för några år sedan då den blev hotell och restaurang. Här hade jag mitt livs första matupplevelse, den middagen glömmer jag aldrig. Så gott att jag ville gråta och samtidigt såg vi solen gå ner i havet. Enastående ställe med ny meny varje kväll.”

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

3. Furillen

”En unik plats på jorden, väldigt speciell för mig eftersom jag och Alex gifte oss här. En gammal fabrik har gjorts om till hotell och fine dining-restaurang. Kalkstensbrottet mynnar ut i en underbar sandstrand vid havet, vi åker ofta dit och badar.”

4. Lindgården

”Lummig bakgård med italiensk atmosfär, klätterrosor och klassisk svensk mat. Extra roligt att gå till denna Visbyklassiker sedan mina kompisar har tagit över. Stämningen är avslappnad och familjär, man vill aldrig att champagnen ska ta slut!”

5. Kalkstensbrotten

”När jag badar i ett kalkstensbrott så känner jag mig på rätt plats i Sommarsverige! Det är speciellt för Gotland och som barn tvättade vi alltid håret där eftersom det blir varmare än havet och inte är salt. Vårt kalkstensbrott håller jag hemligt men Blå Lagunen är helt fantastisk.”

Kalkstensbrotten på Gotland

Hannahs bästa Gotlandstips:

1. Revolver Hotel

”Gotlands enda boutiquehotell är ett smultronställe mitt i Visby som helt saknar skyltar – alla bokningar görs via Instagram och Facebook. Ägaren Ingela har lyckats hålla de personligt och härligt, alla rum är unikt inredda och det finns två sviter där man kan checka in hela familjen. Efter några veckor i vårt hus på norra Gotland blir barnen överlyckliga av att få bo här och bada lite badkar.”

Annons
Revolver Hotel på Gotland

2. Toftalagret

”Vintage, antikt, loppis och egenproducerat. Denna pärla vid Tofta är som en egen värld med allt man kan drömma om – från 20-talsklänningar och fina serviser till japanskt godis. Barnen tror knappt att det är sant för det är så mycket grejer överallt! Jag har bland annat köpt en mintgrön plasttermos som jag alltid har med mig till stranden.”

Toftalagret på Gotland

3. Leva kungslador

”Perfekt för en dagsutflykt, precis utanför Visby. Här kan man hänga ett par timmar och njuta av den ljuvliga buffén med rawfoodefterrätter om man vill vara nyttig för en stund. De säljer även ekologisk mat, möbler och till och med hus! På sommaren betalar man 90 kronor för duk och färg så får barnen måla på staffli, det brukar vara väldigt uppskattat.”

Annons
 Leva kungslador

4. Prima gård

”Så mycket hipster som det kan bli! Ägarna bor själva här och har öppet året om. På menyn finns goda mackor och härliga soppor – allt är ekologiskt, hembakat och närodlat från gården. Ligger nära oss så vi har varit där så sent som i oktober och njutit av den sista solen. Vacker oas, speciellt bakgården med frigående hönor som barnen brukar klappa”

5. Ihre gård & Ihreviken

”På gården finns pool, tennis och ponnyridning och ner mot havet ligger Ihreviken, en fantastiskt sandstrand i en bukt med en helt underbar restaurang. Här kan man ta en lunch och dricka rosé och de har även kvällsöppet för den som vill njuta av solnedgången. Deras rökta räkor med ett glas vitt vin känns alltid helt rätt!”

Annons
Får på Ihre gård & Ihreviken på Gotland

Foto Anna Sundström & Värdshuset Lindgården, Daisy Grace

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons