Guide till nattlivet på Gotland – 7 heta barer och klubbar

05 jun, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Nattliv på Gotland
Funderar du på att åka till Gotland i sommar? Här är sju tips på barer och klubbar som inte kommer göra dig besviken.
Annons

Gotland har sedan länge varit en populär semesterort att resa till, för alla åldrar och personer. Det finns nämligen något att göra för alla, oavsett om du stannar kvar i Visby eller om du drar iväg till norr eller söder.

Här tipsar vi om sju barer och klubbar du måste besöka i sommar, om du är partysugen det vill säga.

Sommar i Visby
inspirationsbild: TT/IBL

Klubbar på Gotland att besöka i sommar:

Tips! Är du i Visby men inte riktigt vet var du ska börja? Gå till Stora torget, där finns det både drinkar, god mat och livemusik – allt du behöver för att komma i stämning.

Annons

Kallis

Kallis, Visby
Foto: Kallisvisby.se

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kallis är en populär klubb belägen precis bredvid Campus Gotland, nere vid vattnet. Hit kommer du för att festa, både på deras beach club under dagtid och sent in på småtimmarna på deras night club. Under sommaren kan du köpa biljetter till flera olika temafester och konserter, vilket du inte vill missa. Se dock till att köpa biljetter i tid, de har en tendens att sälja slut.

Gutekällaren

Gutekällaren, Visby
Foto: Instagram/Gutekallaren

Mitt i Visby på Stora torget hittar du nattklubben Gutekällaren. Här kan du njuta av både artister som gästar och nattklubb fredagar och lördagar, hela sommaren lång. Klubben består av flera olika barer och dansgolv.

Annons

Munkkällaren

Munkkällaren i Visby
Foto: Munkkallaren.se

Granne med Gutekällaren hittar du Munkkällaren. Munkkällaren är den enda nattklubben på Gotland som inte är säsongsbetonad. Du kan välja att njuta av en drink vid långbord och stengolv, eller parta på något av alla dansgolv som finns här. Här kan du möta gäster i alla åldrar, mysa på innergården med mingelbar och dansa loss till allt från schlager till vinylskivor.

Barer på Gotland att besöka i sommar:

Tips! Du kan oftast kombinera fantastiskt mat med goda drinkar, på de flesta barer runt om på Gotland.

Annons

Tofta beach club

Tofta-beach-club
Foto: Toftacamping.se

Du behöver inte åka utomlands, eller ens flyga iväg, för att få den där semesterkänslan. Tofta strand erbjuder allt från vita sandstränder, palmer, möjlighet att spela beachvolleyboll, restauranger, barer och en beach club. Tofta beach club brukar öppna runt midsommar och hålla öppet hela sommaren. Du kan förvänta dig både skönt poolhäng, bra musik och en och annan drink.

Surflogiet

Surflogiet, Tofta
Foto: Toftacamping.se

I Tofta hittar du även surlogiet. Här är platsen där sandstränder och skönt häng möter surfbrädor och lyx. Koppla av med en svalkande drink i en solstol på stranden, eller njut av en god middag i solnedgången. Vill du lära dig att surfa eller är du kanske redan proffs? Oavsett kan det här vara ett ställe som är värt ett besök.

Annons

Grå gåsen

Pensionat grå gåsen
Bild: Gragasen.se

Grå gåsen kanske är mest känt som inspelningsplatsen för tv-programmet Så mycket bättre, men det är mycket mer än så. I den mysiga orten Burgsvik, cirka åtta mil söder om Visby, hittar du pensionatet Grå Gåsen. Här kan du, förutom att njuta av god mat och dryck, gå på konsert i sommar med gäster som bland annat Veronica Maggio.

Surfers

Surfers i visby, restaurang och bar
Bild: Surfers/Instagram

Mitt i stadskärnan i Visby ligger en pittoresk liten bar som inte ser så mycket ut för världen utifrån, men döm inte boken efter omslaget! Här kan du dricka goda drinkar och äta fantastiska smårätter inspirerade från Asien. Och trots det relativt lilla utrymmet runt baren, är det inte ofta du går härifrån utan att ha dansat dig helt slut framför DJ-båset.

Annons

Läs mer:

Annons