Lyxcampa i norra Sverige – glampingplatserna du inte får missa

Glamping i norra Sverige

Sommar och semester betyder ledighet och resande för många och även om du planerar att upptäcka Sverige finns det så många .Vi längtar alla till sommar och semester. Med varmare och behagligare väder vill vi flytta ut till naturen, och vad passar inte bättre då än glamping?
10 maj, 2021
1:56

Efter reklamen: 8 härliga hemestertips

(1:56)

Glamping blir alltmer populärt. Kort och gott är det en lyxigare version av camping som erbjuder mer komfort än traditionellt sätt att tälta . Här är tre glampingplatser i norra Sverige du inte får missa!

Glamping i norra Sverige

1. Hölick Havsresort i Hudiksvall

Glampingplatsen i Hölick havsresort har det mesta. Tälten har en takhöjd på åtta meter och är inredda med möbler som dubbelsäng, fåtölj, mattor och belysning – dessutom erbjuds till och med eluttag i tälten!

Precis bredvid tälten finns ett servicehus där du hittar toalett och duschar. Det erbjuds också ett spa i närheten, kan det bli bättre? Under högsäsong ingår en frukostbuffé på restaurang Verandan med en havsutsikt.

2. Sápmmi Nature Camp i Gällivare

Mitt ute i naturen hittar du denna glamping. Här bor du i samiska tält som har influenser av den samiska livsstilen. I varje tält finns vedspis och en dieselvärmare. Belysningen kommer från elden, värmeljus och LED-lampor. I uthuset finns en förbränningstoalett. Här blir du ett med naturen, det finns en stor chans att uppleva norrskenet.

3. Leksand strand i Dalarna

På campinganläggning finns det två typer av glamping . Den första varianten är nära Sommarland, där tälten rymmer fyra bäddar, kylskåp, matplats och köksutrustning. I dessa tält finns dessutom el och fritt Wi-Fi. Förutom dess komfort bor du med en utsikt över Siljan och precis bredvid Sommarlands entré. Här finns även trädäck på cirka 15 kvadratmeter där du kan njuta av solen i solstolarna. Glampingen kan du boka mellan perioden 24 juni och 21 augusti 2021.

Glampinbyn är den andra delen av glampingen i Leksand strand. Den består av 16 glampingtält som finns precis vid sjön. I tälten finns tältsängar, möbler, kylskåp, lampor, eluttag och element. Bredvid tältet finns även här ett trädäck där du kan njuta av solen och sjöutsikten, vad mer behövs en sommardag? Intill finns ett servicehus med dusch, toalett och kök. Även denna är bokningsbar mellan perioden 24 juni och 21 augusti 2021.

Har du fler tips på glamping i närheten? Tipsa gärna oss!

Foto: TT