Glamping på västkusten – 4 lyxiga campingplatser att upptäcka i sommar

07 maj, 2021 
AvErika Garmelius
Glamping på Västkusten
Glamping blir alltmer populärt och vi förstår verkligen varför. Att bo i naturen med extra lyx är den perfekta kombinationen. Är du sugen att resa till västkusten under semestern? Varför inte då testa på glamping. Vi listar de bästa glampingplatserna på västkusten.
Annons
Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige
Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige

Glamping ger dig möjligheten att kunna få njuta extra av naturen och varmare väder. Detta är en lyxigare variant av att tälta. Vi listar de platser på Västkusten du inte får missa i sommar.

Glamping på Västkusten

Glamping är ett populärt sätt att resa

1. Anfasteröd Gårdsvik i Ljungskile

Tänk att vakna upp till kvittrande fåglar och vinden som susar, det kan du göra nu. På en klippa finner du denna glampinganläggning. Förutom att bo mitt i naturen, finns även här en härligt havsutsikt. Detta bekväma safaritält rymmer all typ av komfort du behöver, dusch, WC och kök. Du sover i ett mysigt sovloft. Ett perfekt alternativ om du vill bo bekvämt men ändå i naturen.

Annons

2. Seläter Camping i Strömstad

Denna glamping hittar du på Seläter camping, på en plats där det är sol majoriteten av dagen. Tältet rymmer två riktiga sängar plus två extra madrasser. Det finns en diskbalja, klädställning och mindre förvaring. Våra pälsdjur är dessutom välkomna att övernatta. Här bor du nära ekdungar, vattendrag och många fina stigar att promenera i. Här finns det gott om bär och svamp att plocka. Förutom härlig natur finns även minigolf, luffarschack och lekplatser på campingen.

3. Glamping i Båstad

På campingen i Båstad är en del av området avsett för glamping. Det går att välja mellan två olika varianter. Den första kallas för Bali där det finns rum för två personer. Detta tält är romantiskt och Asien-inspirerat. Den andra varianten kallas för Safari och rymmer fyra personer. Här erbjuds en känsla av savannen. I samtliga varianter erbjuds sängar, morgonrock och en minibar. Utanför finns även en terrass.

Annons

4. Lagunen camping i Strömstad

På den här campingem erbjuds två varianter av glamping. Canvas camp kallas den första varianten av glampingen. Här bor du i ett lyxigt glampingtält där varken regn eller vind går igenom. Varje tält är cirka 20 kvm och rymmer fyra personer. Det här alternativet har premiär 4 juni 2021.

Om du vill ha lite mer bekvämligheter så går det att boka det som kallas för Wooden Camp. Dessa är istället mindre stugor som rymmer två personer. Här finns en sovplats och en terrass. Perfekt för dig som vill tilbringa all din vakna tid ute i naturen. Det här alternativet har premiär 12 maj 2021.

Har du fler tips på glamping i närheten? Tipsa oss gärna!

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar