ELLEs bloggare: Hit åker vi helst på en weekendresa

ELLEs bloggare: Hit åker vi helst på en weekendresa

Strandhäng med surfing eller pulkarace i beckmörker – det är dags att pausa tiden och åka på en weekend! ELLEs bloggare guidar till sina bästa getaways.
30 april, 2017

Emma Svensson

”Den lilla italienska byn Riomaggiore (som är en del av Cinque Terre) är perfekt för en romantisk weekend. Flyg till Milano, hyr bil och kör i tre timmar. Vandra sedan mellan de fem små mysiga byarna utmed kusten. Bo på ett boutiquehotell och klättra ut på stenarna i vattnet för att se solnedgången. Ät middag på en uteservering med utsikt över havet. Köp med en lemonad och häng på stranden.

Det är litet, intimt och känns genuint utan biltrafik och amerikanska kedjor överallt.”

Brita Zackari

”Mitt tips för en weekend extraordinaire är att unna sig en långhelg i Fjällnäs, Tänndalen. Under i princip hela maj kan man åka skidor uppe på fjället, och skulle det skita sig så får du i värsta fall bara en vansinnigt vacker utsikt. Världens mest romantiska resmål vare sig det är med en partner eller en kompis du behöver kvalitetstid med. Som base camp har du dessutom Fjällnäs resort och spa som serverar vansinnigt god mat mellan toppturen och bastubadet.”

Kakan Hermansson

”Kiruna – passa på nu innan de flyttar hela staden! Åk ner i gruvan, besök kyrkan (har ni tur så är den nytjärad och luktar helt otroligt gott). Det bästa är att bo på Scandic Ferrum, basta och titta ut över Kebnekaise. Det är också nära till ishotellet – och missa inte Giron Sámi Teáhter!”

Hanna Stefansson

”Jag måste säga Köpenhamn! Det är inte så stort, så om man hyr en cykel tar man sig snabbt till alla mysiga ställen bortanför Ströget. På La Banchina kan man äta frukost, lunch eller middag – det ligger ute på ett båtvarv och att cykla dit känns lite som att åka vilse. På Elmegade i Nørrebro finns mysiga butiker, fik och restauranger och Værnedamsvej mellan Vesterbro och Frederiksberg är Köpenhamns finaste gata – det är som att vara i Paris! Ovanför Nørrebro ligger ett parkstråk som heter Superkilen där allt är rött, orange och rosa – helt underbart.”

Emilia de Poret

”Flyg till Genève och hoppa på AlpineXpress- bussen till Verbier för en annorlunda utekväll. Sätt på dig skidkläder, hyr pulka och pannlampa och kliv rakt upp på berget och vandra tills du kommer till restaurang La Marmotte. Där äter man raclette över öppen eld och tävlar om vem som kan äta mest. När det blir mörkt sätter man sig på pulkan och åker nerför berget. Det kan bli en ganska dramatisk historia – därav pannlampan. Man behöver det där lilla järnet innan man åker för att faktiskt våga, det är en riktig adrenalinkick. Väl nere i byn är det omöjligt att gå hem utan att passera Bottle Brothers, en ganska ny cocktailbar i riktig världsklass!”

Nina Campioni

”Tel Aviv är den perfekta staden för en mini-vacay. Åk hit för maten, bruset, stränderna, surfingen, de härliga marknaderna – och den korta flygtiden!

Bonustips: Den svenska fjällen. Åre är bäst för åkning och fest, men norra Sverige är fylld med mindre berg och vintersköna vyer. Man behöver inte åka särskilt långt från storstan för att få skidmys med varm choklad, Romme Alpin är ett exempel!”