Designduon Hunkydory tipsar om sina bästa resor

27 nov, 2016 
AvJenny Fredriksson
ELLE träffade grundarna Ulrika och Christopher Bjercke för att prata om deras stora kärlek för resor. Här delar de med sig av sin bästa resmål, hotell och restauranger.
Annons

ELLE träffar Ulrika och Christopher på deras luftiga och härliga kontor på Kaptensgatan i Stockholm. Där hänger, förutom ljuvliga kollektioner, många fina reseminnen från parets alla resor.

Christopher och Ulrika älskar att resa och får sin kreativa inspiration just från sina resor.

– Vi reser mycket. Det är bästa sättet att få ny input. Man får nya tankar och infallsvinklar bara av kolla på folk i Paris eller New York, säger duon.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Favoritdestinationer?

–  Vi blir inspirerade av storstäder som Paris. Favoritpromenaden går från Marais till Saint-Germain. Och bara att komma in i Dries Van Notens magiska butik på Quai Voltaire ger så mycket. Vi inspireras också mycket av folklore från Amerika, både indianskt och sydamerikanskt med alla fjäder-skrudar och pärldekorationer. Vi älskar Santa Fe-looken med turkoser, pärlor och fransar. Den inspirationen dyker alltid upp i våra kollektioner på bälten, väskor eller smycken.

Annons

Här hittar du Hunkydorys favoritdestinationer från världens alla hörn:

Beverly Hills Hotel

”Till Los Angeles åker vi för att bli inspirerade, det är en stad som har allt och lite till. Beverly Hills Hotel och Hotel Bel-Air är två riktiga klassiker som vi gärna återkommer till.”

Dar-Jl Marrakech

”Ett mera exotiskt resmål som bjuder på överdos av färg och form är Marrakesh. Under vårt senaste besök plåtade vi vår kampanj på det härliga hotellet DAR-JL.”

Villa Mari Saint Tropez

”Vi kommer alltid ha en speciell relation till Frankrike. En favorit är St Tropez och hotellet Villa Marie, där har vi många sommarminnen ifrån. Även såklart Paris där vi var bosatta under många år, gatorna runt Ile Saint-Louis känns lika bekanta nu som då. Hotel Costes är ett av våra absoluta favorithotell.”

Cala Deiá Mallorca

”Ett favoritställe som vi delar med många är Mallorca, speciellt den lilla charmiga byn Deia. Checka in gör vi helst på La Residencia, men lunchen avnjutes alltid på den lilla mysiga och opretentiösa fiskrestaurangen Cala Deiá.”

Annons

Greenwich Hotel New York

”En stad som alltid ger oss lika mycket energi är New York. Vi bor gärna på Greenwich Hotel i Tribeca, deras restaurang Locanda Verde har en supermysig frukost. Ett dagsbesök till Brooklyn är ett måste, till konstmuseer och gallerier. Om vi stannar lite längre åker vi gärna ut till South Hamptons och hittar lugnet ifrån stadspulsen.”

LÄS OCKSÅ:

Annons