Dags att boka weekendresa? Här är höstens populäraste resmål

Bra tips på weekendresmål som ligger nära Sverige? Här är höstens populäraste städer

Förläng semesterkänslan med en energigivande weekendresa i höst. Här listar vi säsongens mest populära resmål. Perfekt som inspiration när fantasin sinar.
11 september, 2019

När mörkret faller på och kylan kommer krypande är det många som törstar efter att ge sig iväg på en minisemester. Några dagars miljöombyte ger oss nämligen möjligheten att fylla på våra energidepåer och ostört umgås med de vi bryr oss om.

Men vart åker vi helst? Enligt Ticket har den totala försäljningen av weekendresor i Sverige ökat med 7,5 procent jämfört med i fjol och europeiska storstäder är det vi törstar efter mest.

Amsterdam är populärare än någonsin

Den stad som flest svenskar ha bokat en weekendresa till i år är Amsterdam – och faktum är att bokningarna dit har ökat med hela 174 procent jämfört med i fjol. Bland annat är det den korta flygtiden och det generösa nöjesutbudet som gör den nederländska huvudstaden till en populär destination för svenska resenärer.

Även Paris har stigit i popularitet. Sedan förra året har destinationen nämligen ökat med 38,5 procent, och gått från att vara den tredje mest populära staden till att bli den andra mest populära.

Bland årets mer oväntade resmål syns till exempel Zürich och Krakow – som båda är nya representanter på listan över populära weekendstäder.

Här presenteras alla resmål på listan:

Höstens mest bokade weekendresmål

  1. Amsterdam, Nederländerna (placering förra året: 6)
  2. Paris, Frankrike (3)
  3. London, Storbritannien (1)
  4. Prag, Tjeckien (2)
  5. Lissabon, Portugal (5)
  6. Rom, Italien (8)
  7. Zürich, Schweiz (ny)
  8. Berlin, Tyskland (ny)
  9. Mallorca, Spanien (ny)
  10. Krakow, Polen (ny)

Listan är baserad på Tickets bokningsstatistik och avser resor bokade till och med den 5 september. Resorna har avresa mellan den 1 september och 30 november och är mellan två och fem dagar långa.

Toppbilden visar Amsterdam i Nederländerna, foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Ny topplista – hit åker flest svenskar på semester i jul och vinter

Spana in det nya hälsohotellet på Mallorca – är bara för kvinnor

Bröllopsresa och bröllop utomlands – hit reser vi helst 2019