5 bra tips på Gotland enligt Carin Rodebjer

01 jul, 2012 
AvLisa Arnell
Designern Carin Rodebjer är född på Gotland och delar här med sig av sina bästa restauranger, hotell och affärer på Gotland.
Annons

ELLE-medarbetarna Emma Aspelin och Maria Soxbo har sommarhus på Gotland och driver sidoprojektet Gotlandstips.se med mottot ”bara bra tips”. Alltså riktigt bra tips. På sajten rekommenderar de och andra modepersoner sina älsklingsplatser. Designern Carin Rodebjer, till exempel, är född på ön och borde ju veta.

av MARI JANSON ur ELLE nr 07/12


Carin Rodebjer.

Annons

1. Krakas krog

”Restaurang Krakas i Kräklingbo har fantastisk mat och fantastiska viner. Ulrika som driver det är dessutom en energibomb och inspirationskälla.”

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!


Ulrika och Isabella på Krakas (i Rodebjerklänningar).

2. Hablingbo crêperie

”Till Crêperiet i Hablingbo åker man helst i början eller slutet av sommaren då det inte är så fullt. Drick deras franska cider på uteserveringen.”

3. Djupvik hotel

”Kombinationen av maten, miljön och utsikten på restaurang Djupvik är oslagbar. Ta en promenad i solnedgången eller ännu bättre om du är lat: lägg dig i en av deras divaner och njut av solnedgången och en drink.”

Annons


Djupvik hotel – tallar istället för palmer.

4. Verdus veranda

”Verdus veranda är en fin butik i Hablingbo som säljer växter, fågelkvitter, utemöbler och allt möjligt smått och gott som är inspirerande.”

5. Bolaget

”Bolaget i Visby är en mysig restaurang och rolig året runt. Rolig publik och roliga ägare.”

Annons