Apparna som gör din semester i Sverige till en upplevelse

30 maj, 2020 
Av
appar
Ta hjälp av mobilen för att upptäcka vårt vackra land i sommar! Här är apparna som hjälper dig att hitta oväntade platser och skapa nya roliga minnen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

En klurig stadsvandring där du och kompisarna samlar ledtrådar, eller ett besök i en helt obemannad butik? Det finns mycket att hitta på under semestern i år och gott om teknik för att göra det så mycket roligare! Vi har samlat åtta mobilappar som gör Sverigesemestern till en upplevelse.

Alla apparna hämtas hem till din smartphone från App Store eller Google Play.

Geocaching

Geocaching app

Geocaching är en digital skattjakt som går ut på att du ska hitta skatter, eller cacher, och logga dem i appen. Det finns miljontals cacher utplacerade i hela världen, och många av dem går att hitta under en upptäcksfärd i valfri svensk ort. I appen hittar du tips, ledtrådar och instruktioner för att komma igång med geocaching.

Annons

Hälsans stig

hälsans stig app

Med den officiella appen för alla landets Hälsans stig kan du hitta din närmaste led och ge dig ut på en trevlig promenad. Appen visar information om stigen och bilder som gör det enkelt att välja en vacker stäcka. Du kan söka på närmsta Hälsans stig eller välja områden du är intresserad av att besöka. Det finns över 125 promenadstigar i appen och fler tillkommer hela tiden. Appen visar även vad som finns på vägen så som naturbad, bryggor och naturreservat.

Annons

Kungliga slotten

kungliga slotten app

Vem uppskattar inte lite kunglig flärd? Besök något av de tio kungliga slotten som finns runt om i landet och guida dig själv i dess våningar och parker med hjälp av appens fina texter och bilder. Du får all information du behöver om öppettider, priser, guidning och tillgänglighet på plats. Appen utlovar en utflykt i den svenska historien med konst, arkitektur och inredning från fyra sekel.

Roadtrippers

roadtrippers app

Ska du ut och bila finns det mycket att se på vägen. Appen Roadtrippers hjälper dig att planera körrutten och peka ut roliga små stopp så som utkiksplatser, fina parker och trevliga fikaställen. ”Du är alltid 5 minuter bort från någonting fantastiskt!”, menar apputvecklarna.

Annons

Lifvs

lifvs app

Ett roligt och annorlunda sätt att köpa med sig förnödenheter på resan är genom att besöka en obemannad butik. Ja, det finns sådana! Kedjan Lifvs har små livsmedelsbutiker utplacerade runt om i landet där det är öppet dygnet runt helt utan personal. Allt du behöver för att få komma in och handla är appen genom vilken du själv låser upp butiken och betalar dina varor. Supersmidigt i dessa tider då vi helst ska undvika onödig närkontakt.

Artworks

artworks app

När gallerier och museer håller stängt kan du ge dig ut och upptäcka offentlig konst istället. Med appen Artworks får du hjälp att hitta vackra verk i din omnejd. Det finns även en funktion för att söka efter konst som är till salu och kontaktuppgifter till de som säljer.

Annons

ViewRanger

viewranger app

Hitta äventyr ute i naturen med hjälp av detaljerade kartor, inspirerande vandringsguider och andra användares profiler. ViewRanger är lika mycket en guideapp som ett socialt nätverk där hajkare delar med sig av sina bästa tips, bilder och berättelser. 

GuideU.nu

guideu app

Befinner du dig i Stockholm ska du med fördel lägga några timmar i turistfavoriten Gamla Stan. Denna guideapp innehåller en karta och inspelade guider om platsens spännande historia att lyssna på medan du strosar runt bland gränderna. 

Annons

QuestAdore

questadore app

Detta är en rolig och lärorik stadsvandring i mobilen där du kan tävla om vem som hittar alla platser på minst antal ledtrådar. Finns för turer i Stockholm och Sveriges äldsta bevarade stad, Sigtuna.

Foto: TT, App Store

LÄS MER:

Semester i Sverige? Här är 17 pärlor att uppleva i sommar

9 helt magiska badplatser med utlandskänsla – i Sverige

Här är svenska orterna med flest soltimmar

Annons