Artikeln innehåller reklamlänkar

7 trendiga hotell i Paris – perfekta för en weekend

Är Paris ert nästa resmål? Varför inte kombinera en romantisk stad med trendigt boende. Vi har samlat sju hotell som vi gärna skulle bo på nästa gång vi besöker staden. Gemensamt för samtliga är att de inte bara är trendiga utan även har service och matutbud i världsklass.
06 augusti, 2017

I ett av världens mest populära weekendresmål finns det givetvis hundratals hotell att välja mellan. Med hjälp av The Telegraphs omfattande utvärdering av hotell i Paris har vi samlat sju trendiga hotell att besöka nästa gång du är i staden.

Här är 7 trendiga hotell i Paris:

1. Le Roch Hotel & Spa (länk till Hotels.com)

Den stilrena byggnaden är designad av Sarah Lavoine. Hotellet rymmer 37 rum och sviter där de sistnämnda har ett privat hamambad i rummet. Sammetsklädda möbler, stora fönster och ett imponerande ljusinsläpp får den som besöker Le Roch. Här kan du läsa mer och boka (länk till Hotels.com).

2. Hotel Providence (länk till Hotels.com)

I Hotel Providence är varenda detalj noga utvald av Pierre Moussié, den kreativa hjärnan bakom flera omtalade bistron i Paris så som Le Floréal och Chez Jeannette. Även hans fru Elodie och deras vän Sophie Richard står bakom inredningen. Hotellet rymmer 18 rum som var och en har en sådan stilmedvetenhet att gäster i många fall kan ha svårt att välja bort en kväll på rummet för att istället se Paris. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

3. Hotel Plaza Athenee (länk till Hotels.com)

Hotel Plaza Athenee ligger på en av stadens mest fashionabla adresser med butiker som Dior, Chanel och Louis Vuitton som grannar. Från några av rummen går Eiffeltornet att se och i rum 888 finns inte bara ett panoramafönster utan även ett teleskop att använda för att se mer av tornet. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

4. Hotel Particulier Montmartre (länk till Hotels.com)

Ett noga gömt hotell med en historisk och exklusiv, nästan pirrande känsla. Hotellet var tidigare ett privat hem för familjemedlemmar från släkterna Hermès och Rothschild vilket märks i charmen i rummen. De fem olika sviterna har vitt skilda stilar vilka kan vara bra att ha tittat på innan du bokar. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

5. Hotel Panache (länk till Hotels.com)

Personerna bakom interiören på Hotel Panache är Dorothée Meilichzon och Adrien Gloaguen, två unga stylister som väntas bli stora namn i framtiden. Hotellet har en modernare stil än många andra hotell i Paris med klyftiga detaljer, intressanta mönster och nyfikna färgval. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

6. Sofitel Paris le Faubourg (länk till Hotels.com)

Hotellet ligger på en lugn gata med bara några minuters avstånd till Tuilerieträdgården, Louvren och Champs-Élysées. Hotellets publika områden så som lobbyn, restaurangen, uteplatsen och biblioteket är designat av Didier Gomez. De 147 rum som finns i hotellet har precis blivit renoverade, även dem av samma designer. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

7. Le Meurice (länk till Hotels.com)

Hotellet har 160 rum där sviterna är större än de flesta av lägenheterna i Paris. De kommer också med en stor walk-in-closet för den som önskar det. Bildkonstnären Salvador Dali bodde ofta här och hade gärna med sig sina ozeloter. Tydligt är att hans vana att ta med sig husdjur har satt sig i hotellets tolerans för fyrbenta gäster då de är mer än välkomna och kan även tas om hand av hotellets personal. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).