Artikeln innehåller reklamlänkar

7 svenska hotellpärlor att besöka på semestern

12 maj, 2022 
AvCecilia von Mentzer
7 svenska hotellpärlor att besöka på semestern
Slott, koja eller panoramautsikt från skyskrapa? Hitta din favorit bland sju unika, personliga och exklusiva svenska hotellpärlor.
Annons
VIDEO: Se 5 semesterpärlor att besöka i SverigeBrand logo
VIDEO: Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige

Skåne

Häckeberga

Vem drömmer inte om att sova gott på ett slott, med sjöutsikt? På Häckeberga slott i Skåne är allt uttänkt i minsta detalj.

Paret Anna och Lars Norrman är sanna entreprenörer och går från klarhet till klarhet i sina projekt. Deras Boutique B&B i Danmark har en unik atmosfär. Nu har de precis slagit upp dörrarna till nästa projekt: Häckeberga slott i närheten av Genarp i södra Skåne. Det här vill du inte missa. Läget, rummen, maten, allt håller högsta nivå. Lägg till en familjär känsla.

Annons

Smedjans mat & logi

Unna dig ett mysigt rum på Smedjans mat & logi i vackra Österlen

En ny liten pärla på attraktiva Österlen. På Smedjans mat & logi är maten en upplevelse i sig. Miljön är helt unik, med restaurang i en gammal smedja där smörjgropar i golvet och bjälkar i taket minner om den tid som varit. Maten lagas omsorgsfullt på lokala råvaror. Numera finns också ett charmigt B&B här i trakterna runt Östra Ingelstad.

Stockholm

Görvälns slott

Görvälns slott är perfekt för en weekend med tjejgänget

Görväln ligger vackert vid en vik i Mälaren i nordvästra Stockholm och i närområdet finns fina promenadstigar. Slottet (från 1673!) bjuder på romantiska rum, utmärkt mat och skön stämning. Görvälns slott har många stammisar och är perfekt för en weekend med kärleken, häng med tjejgänget eller bröllopet.

Annons

Uppsala

Villa Anna

I den vackert inredda matsalen på Villa Anna erbjuds både frukost, lunch och middag.

Familjärt, varmt och ombonat är ord som kommer till en efter att ha bott på Villa Anna som ligger mitt emot Trefaldighetskyrkan i Uppsala och alldeles intill Domkyrkan. Sängarna är ljuvliga, läget bäst och frukosten världsklass. Du väljer från meny, kalla och varma rätter. I stället för en ledsen äggröra som stått i timmar bjuds du en alldeles nygjord direkt till ditt bord. Det här borde fler ta efter. Villa Anna är ett drömmigt litet hotell som vi verkligen vill återvända till.

Annons

Bohuslän

Pater noster

Fyrmästarbostaden på Pater Noster ligger precis i havsbandet.

Det är en upplevelse att checka in på Pater noster. Den gamla fyrmästarbostaden på de karga klippskären utanför Marstrand bjuder på en pastoral känsla. Allt är utvalt med kärlek. Från båtresan dit, till kaffet, maten, baden och interiörerna. Att vistas vid havsbandet gör något med en. Och när man blir så väl omhändertagen som på Pater noster blir det en vistelse utöver det vanliga.

Bergslagen

Kloten glamping

Det susar i tallarna och glittrar i sjön på Kloten lakeside glamping i Bergslagen.

Hotell kan numera se ut på olika vis. Och sedan några år är glampingen här för att stanna. På Kloten lakeside glamping vid sjön åker axlarna ner, du når ön med båt och i vistelsen ingår mat och kanot. Att stanna upp för ett dygn eller två i en stillsam miljö gör under för oss alla. Och det känns rätt in i slow-trenden.

Göteborg

Jimmy’z

Bo i en svit i det 100 meter höga tornet, som är Göteborgs senaste landmärke Jimmy'z

Snart, snart öppnar Ess groups senaste hotell i Göteborg. Här finns redan omsusade Pigalle och nu kommer Jimmy’z. Jimmy’z kommer bjuda på tre restauranger, flera barer och rum med magnifik utsikt över Göteborg. Och inte minst en poolklubb på våningarna 27–28. Det andas LA-chic och lite bohemian rhapsody!

Foto: David Johansson, Göran Gustafsson/TT

Annons