7 platser varje äkta Hello Kitty-fan måste uppleva

7 platser varje äkta Hello Kitty-fan måste uppleva

Hello Kitty är något av det gulligaste som finns. Kulten kring den japanska tecknade figuren är stark och är du ett fan - klart du är! - finns det platser du inte får missa. Kolla här!
15 augusti, 2020
10 Kändisar som får oss att vilja färga håret rosa
Slå på ljud

Älskar du Hello Kitty? Vi med! Den tecknade figuren skapades av det japanska leksaksföretaget Sanrio år 1976. Hennes födelsedag är 1 november och trots att hon alltså är 44 år i år, är hon fortfarande en kattunge. Lustigt, va?

Den sockersöta kissekatten som får människor världen över att utropa ”kawaii” har med åren letat sig in på så väl flygplatser som hotell och caféer.

Här är 7 platser som varje äkta Hello Kitty-fan måste få uppleva någon gång i livet! 

Keio Plaza Hotel Tama, Tokyo

På hotellet Keio Plaza Tama i Tokyo kan du checka in i Hello Kittys rum där den gulliga pop-estetiken får vem som helst att le stort. Som gäst i ett Hello Kitty-rum får du dessutom en rad Hello Kitty-saker att ta med hem: En docka, tygväska, vattenflaska, tandborste, hudvårds-kit och tofflor. Underbart!

Hotellet har även en Hello Kitty-lobby, Princess Kitty, där du kan ta massvis med fina bilder till Instagram, blink blink..

Eva Air Hello Kitty, flygbolag

eva air Hello Kitty

Res i stil med Eva Airs Hello Kitty-plan.

Taiwanesiska flygbolaget Eva Airs Hello Kitty-plan är alla våra resedrömmar besannade. I samarbete med Sanrio har flygbolaget flera olika plan där inredning, mat och kabinpersonalens klädsel går i leksaksföretagets tecknade figurers tecken. Flighterna utgår från Taipei med destinationer som Hong Kong, San Francisco och Bali. 

På flera av destinationerna runt om i världen finns även Hello Kitty-lounger på flygplatserna, som till exempel Terminal 2, Gate C3 på Taoyuan Airport i Taipei.

Hello Kitty Puroland, Tokyo

Hello Kitty Puroland

Kliv in i Hello Kittys värld på nöjesparken Puroland i Tokyo.

På nöjesparken Hello Kitty Puroland i Tokyo är Hello Kitty och hennes vänner överallt. Meet & greets, parader, attraktioner och affärer lockar fans från hela världen till ”the city of Hello Kitty”. Vi förstår varför! Ett tips är att köpa entrébiljetter och express-pass i förväg, för att slippa köa på plats i parken.

Hello Kitty Café, USA

hello kitty cafe kombo

Hello Kitty Café pop-up i Las Vegas.

I USA har Hello Kitty en egen cafékedja, Hello Kitty Café. Hjärtat i verksamheten är Hello Kitty Grand Cafe i Irvine, Kalifornien. Här kan du fika, luncha och dricka drinkar med HK-tema. Caféet har även en pop-up i Las Vegas och en kringresande truck som besöker olika städer i USA enligt ett schema. 

Parklane Dental, Kalifornien

Om du befinner dig i Kalifornien och behöver tandvård är Parklane Dental i Temple City stället att söka upp. Här har man inrett undersökningsrummen i rosa och målat Hello Kitty på väggar och tak. Efter genomförd undersökning får du gå hem med en HK-tandborste i handen. Naaw!

Energy Karaoke, Kalifornien

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

I Kalifornien hittar du även Energy Karaoke där du kan sjunga med på högsta volym i rum med Sanrio-teman. Självklart serveras det också mat och dryck som sätter stämningen. Vad sägs om en HK-bao eller chirashi-box? 

Hello Kitty Beauty Spa, Dubai

hello kitty naglar

Få Hello Kitty-manikyr på Hello Kitty Beauty Spa i Dubai.

Om du undrat hur Hello Kitty lyckats förbli så söt, är svaret att hon säkert besökt sitt Hello Kitty Beauty Spa i Dubai med jämna mellanrum. Här erbjuds manikyrer, håruppsättningar, sminkningar och mycket mer på temat gullig vit kattunge. 

Källa: Business Insider, Fodors Travel

Foto: TT

LÄS MER:

Resa ensam: Fördelar, nackdelar och tips

17 roliga saker att göra på dejten – som inte kostar skjortan

17 vardagstips som gör dig lycklig enligt forskning