7 magiska fjälldestinationer för dig som älskar vintern

01 feb, 2022 
AvRedaktionen ELLE
7 magiska fjälldestinationer för dig som älskar vintern
Du bor komfortabelt mitt i vinterlandskapet och maten lagas av lokala råvaror. Här är sju svenska vinterresorts där upplevelsen av naturen är total. Till fjälls!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 annorlunda hotell i sverigeBrand logo
7 annorlunda hotell i sverige

Harads, Norrbotten

Treehotel

På Treehotels restaurang serveras säsongsbunden mat och lokala delikatesser
Du kan välja på inte mindre än sju olika kojor på Treehotel i Harads.

Känn dig som del av naturen i eget avskilt rum bland trädtopparna. Välj någon av de sju designade träkojorna att bo i och ät på restaurangen som serverar säsongsbunden mat och lokala delikatesser. Treehotel har växt fram ur Kent Lindvalls och Britta Jonsson-Lindvalls pensionat och det som från början var en temporär trädkoja. Lindvalls fiskekompisar, arkitekterna Bertil Harström, Thomas Sandell och Mårten Cyrén ritade var sin byggnad och resten är historia.

Annons

Läs mer: treehotel.se

Harads, Norrbotten

Arctic bath

På Arctic Bath finns spa med kallbad och bastu
Harads har numera två extraordinära boendeupplevelser att erbjuda. En bit från Treehotel finns Arctic bath.

LiIla Harads har numera två extraordinära boendeupplevelser att erbjuda. En bit från Treehotel finns nu Arctic bath på och intill Luleälven. Bo i 24 kvadratmeter stora dubbelrum i egen stuga på älven eller större boende i väldesignat hus på fasta marken. Spa med kallbad och bastu finns i en spektakulär, cirkelformad timmerbröt ute i älven. Kökschefen David Staf ser till att bara det bästa från det nordiska köket, från så lokala producenter som möjligt, serveras på restaurangen.

Annons

Läs mer: arcticbath.se

Riksgränsen, Norrbotten

Meteorologen ski lodge

På Meterologen finns 14 olika rum med skiftande karaktär
Kakelugnsrummet på Meteorologen är hotellets finaste.

Riksgränsens äldsta byggnad, tullhuset från 1903, genomgick en varsam renovering och blev till Meteorologen ski lodge, i anslutning till hotell Riksgränsen. 14 rum i olika storlekar och med skiftande karaktär, gemensamt är fräscha badrum och sköna sängar från Hästens. »Kakelugnsrummet« är lodgens svit.

Läs mer: riksgransen.se

Åre, Jämtland

Hotel Åregården

Hotell Åregården är Åres äldsta hotell
Åre är en av Sveriges mest klassiska vinterdestinationer. Men hit reser du med fördel året om.

Åres äldsta hotell ligger mitt i byn med 54 stilfullt inredda rum, en svit, två restauranger, två barer, bastu och gym. Här finns också vackra Malmstensrummet som kan hyras av större sällskap.

Annons

Läs mer: aregarden.com

Riksgränsen, Norrbotten

Niekhu mountain villa

Niehku betyder dröm på samiska och Niekhu Mountain Villa är verkligen drömmigt
Niehku mountain villa har uppstått ur resterna av de gamla lokstallar som en gång härbärgerade tågen som trafikerade malmbanan mellan Kiruna och Narvik.

Niehku betyder dröm på samiska och på drömlikt vis har ett gammalt lokstall förvandlats till internationellt destinationshotell. Storslagen natur, goda möjligheter till lössnöåk ihop med intagande arkitektur, ambitiös restaurang och bekväma rum gör Niekhu till en svårslagen fjällupplevelse de luxe. Prisades förra året av oss på ELLE Decoration som Årets destination.

Läs mer: niehku.com

Annons

Sälen, Dalarna

Högfjällshotellet

Högfjällshotellet grundades redan 1937
Till Högfjällshotellet har folk rest och njutit i mer än 80 år.

Klassiker i Sälenfjällen som grundades redan 1937 av den norska entreprenören JW Klüver. Stort och lyxigt var ledorden på den tiden och är så än i dag. Här finns hela 13 restauranger, spa, biograf och livlig after ski-tradition. Ingår i Scandinavian resorts och systerhotellet Gammelgården erbjuder en mer intim småskalig hotellupplevelse med 35 rum och två sviter.

Läs mer: hogis.se

Funäsfjällen, Härjedalen

Fjällnäs

Från Fjällnäs är det nära till Funäsfjällens alla branter och underbara skidspår
På charmiga Fjällnäs både äter och sover du gott.

Mitt i den storslagna fjällnaturen, intill sjön Malmagen och med korta avstånd till Funäsfjällens alla branter och underbara skidspår, är Fjällnäs det perfekta stället att skämma bort kropp och själ efter aktiva vinterdagar. Bo bekvämt med helpension, botanisera i välkurerad vinkällare och njut på lyxigt spa intill sjön.

Läs mer: fjallnas.se

Av: Sophia Genitz Foto: Johan Jansson, Roland Persson, Axel Adolfsson

Annons