7 hotell att testa på Gotland i sommar

04 jun, 2016 
AvJohan Hedberg
Skall du till Gotland i sommar? Här är det bästa och trevligaste ställena att bo på.
Annons
7 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommarBrand logo
7 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommar
Ska du besöka Gotland i sommar? För en kortare weekend eller längre semester? Här är 7 riktigt bra restauranger du inte får missa.

1. Fabriken Furillen

Den karga och vackra miljön på Furillen liknar inget annat du tidigare sett. Kalkstensindustrin var igång fram till 70-talet här och sedan blev det militärt skyddsområde till långt in på 90-talet, och detta märks då det på många sätt känns som tiden fått stå still och sätta sin egen prägel på omgivningen.

Hotellet här är av högsta kvalitet, och de 18 rummen varierar i sin utformning, men genomgående inredda i industriell, nordisk stil som rimmar perfekt med landskapet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Rummen är fördelade på en huvudbyggnaden, en lite större stuga, samt två små eremit–stugor som ligger avskilt på södra delen av halvön. Här kan du verkligen stänga ute omvärlden, koppla av, och låta naturen komma nära.

Hemsida: http://www.furillen.com
Adress: Rute Furillen 870, Lärbro
Pris: Från 1950 kr

2. Hotell Stelor

Hotell Stelor i lantliga Västergarn är beläget i ett vackert och gemytligt gotlandshus från 1700 talet. Hotellet rymmer sju hjärtliga rum med olika teman. Du kan till exempel bo i Strindbergrummet, vetenskapsrummet eller cowboyrummet. På gården har de också en lada där de anordnar fester och konserter under sommaren, och deras restaurang är bara den värd ett besök.

Annons

Här serveras vällagad och närproducerad mat, och ett uttalat mål från hotellet är att det alltid skall finnas mat för alla tillfällen, oavsett om du bara vill ha en liten munsbit efter strandhänget, eller en god picknickkorg att kalasa på i de behagliga omgivningarna.

Hemsida: http://www.stelor.se
Adress: Stelor Västergarn 117, Gotlands Tofta
Pris: Från 2100 kr

3. Donners Hotell

donners-hotell

Mitt i Visby innerstad endast ett stenkast ifrån Almedalen ligger klassiska Donners Hotell. Hotellet totalrenoverades för några år sedan och har sedan dess expanderat sin verksamhet. Förutom själva hotellbyggnaden finn i dag även en hel drös med lägenheter runt om i Visby innerstad som du kan boka på deras hemsida. Ett perfekt alternativ för dig som gillar att känna att du har något eget att komma hem till efter dagens – och nattens – strapatser. Och restaurangen Donners Brasserie strax bredvid är en av de bästa på hela ön.

Annons

Hemsida: http://www.donnershotell.se
Adress: Donners Plats 6, Visby
Pris: Från 1495 kr

4. Clarion Wisby hotell

Visbys största hotell, är också det bästa. Här har det bedrivits hotellverksamhet sedan 1800-talet och atmosfären känns i väggarna att detta är ett hotell med en rik historia. Trots detta är allt toppmodernt och med sina 212 rum och sviter är man ett fulltäckande hotell som har det mesta.

På bottenvåningen hittar du Wisby spa, som med sin vackra pool, bastu och många spa-behandlingar ser till att den totala avkopplingen aldrig är långt borta. Hotellets restaurang Kitchen & Table – signerad New York–krögaren Marcus Samuelsson – bjuder här på en skön avslappnad miljö med mat influerad av Manhattan blandat med gotländska smaker.

Hemsida: https://www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-wisby/
Adress: Strandgatan 6, Visby
Pris: Från 1688 kr

5. Hotell repet

Hotell repet är ett bra och stilfullt budgetalternativ som erbjuder fina lägenheter mitt i Visby innerstad. Lägenheterna varierar i storlek och utformande, allt från små studio–lägenheter till penthouset med sin maffiga takterass. Hotellet ägs av författaren Jonas Jonasson (100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann) som ibland kan hittas sittandes i foajen här, funderandes på nya saker att spränga upp.

Annons

Hemsida: http://hotelrepet.se
Adress: Hästgatan 20, Visby
Pris: Från 1560 kr (för Standars studio med dubbelsäng och bäddsoffa med plats för 1-4 gäster)

6. Holmhällar pensionat

När du kliver in på Holmhällars pensionat känns det som tiden stått stilla sedan 50-talet. Det är ingen slump utan ägaren Calle Hansén jobbar aktivt för att behålla känslan som etablerades av hans pappa som startade pensionatet 1949.

Här anordnas inga aktiviteter utan lugn och ro är ett strikt motto. Här bor du med halvpension och middagen serveras EXAKT 17.00. Naturen sätter också sin prägel på atmosfären: Holmhällar pensionat ligger på Gotlands sydostligaste spets (vilket nästan varje år betyder flest soltimmar i landet) och är inbäddat i mysig tallskog med en tre kilometer lång sandstrand och ett raukfält som närmaste grannar.

Hemsida: http://www.holmhallar.se
Adress: Vamlingbo, Austre 980, Burgsvik
Pris: Dubbelrum från 575 kr (Priserna gäller per person och dygn, med halvpension och minst tre dygn)

Annons

7. Djupvik

Sol i sinne, design inne. På trendiga Djupvik hotell, beläget vid Ekstakusten 40 minuter söder om Visby är kontrasterna mellan modernt och gammalt riktigt ljuvliga. Hotellets byggnader bjuder på snygg, stilren arkitektur och design samtidigt som utsikten över fiskeläget och Karlsöarna är tidlöst vacker. Under högsäsong erbjuds yogalektioner för hotellets gäster, och det finns alltid tillgång till cyklar, så att du i din egen takt kan utforska den vackra kustremsan.

Hemsida: http://djupvikhotel.com
Adress: Eksta Bopparve 233, Klintehamn
Pris: Från 2390 kr

Annons