Artikeln innehåller reklamlänkar

5 romantiska hotell med lyxig känsla i Köpenhamn

31 okt, 2018 
AvEmma Castman
För att ge tid åt romantiken behöver du inte åka långt. Köpenhamn bjuder på kärlek och harmoni både när det kommer till mat, kultur och boende. Här är fem tips på romantiska hotell – perfekta för kärleksparet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Törstar du efter att ge dig av på en romantisk weekend med fokus på att bara vara? Då är Köpenhamn ett ypperligt alternativ. Staden är härligt internationell och kombinationen av människor, miljö och kultur får i princip vem som helst att trivas. Dessutom är vägen till vårt grannland i söder inte särskilt lång och de möjliga resvägarna är många – med andra ord ett perfekt resmål för en spontan avstickare i kärlekens tecken.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men för att på riktigt kunna njuta av sin resa spelar boendet en betydande roll. Här listar vi fem lyxiga hotell med romantisk känsla:

1. Hotel D’Angleterre

Hotel d'Angleterre är ett exklusivt hotell med central placering i Köpenhamn
Foto: Hotel d’Angleterre

Sugen på att lyxa till det ordentligt? Då är det här är exklusiva hotellet med mysig känsla garnaterat något för er. Boendet är beläget vid Kongens Nytorn i centrala Köpenhamn och från centralstationen är det gångavstånd. Hotellet har bland annat restaurang, bar, gym och utomhuspool. Samtliga rum är lyxigt inredda och det går att boka allt från standardrum till sviter.

Annons

Läs mer och boka här. (reklamlänk)

2. 71 Nyhavn Hotel

71 Nyhavn Hotel är ett mysigt och romantiskt hotell i Köpenhamn
Foto: 71 Nyhavn Hotel

Det här är ett hotell med historisk charm placerat i populära Nyhavn. Hotellet huserar i två nyrenoverade packhus från tidigt 1800-tal och från hotellets sydsida har man utsikt mot båtarna i hamnen. Interiören är tidlös och skandinavisk, men med bevarade detaljer från tiden som varit.

Läs mer och boka här. (reklamlänk)

3. Hotel Skt Petri

Populärt designhotell i Köpenhamn
Foto: Hotel Skt Petri

För det designintresserade paret är det här centralt belägna hotellet ett perfekt alternativ. Hotel Skt Petri är nämligen ett av Köpenhamns ledande designhotell och rummen är inredda i skandinavisk stil med mörkt trä och mässing. På hotellet finns bland annat bar, restaurang och gym.

Annons

Läs mer och boka här. (reklamlänk)

4. Nimb Hotel

Nimb Hotel är ett lyxigt och romantiskt hotell i Köpenhamn
Foto: Nimb Hotel

Det här är ett lyxigt boutiquehotell beläget på Tivoli i Köpenhamn. Med andra ord perfekt för de som planerar för att kombinera sin romantiska weekend med ett besök på nöjesparken. Den imponerade hotellbyggnaden går i morisk stil och rummen är försedda med antika möbler och vackra stolpsängar.

Läs mer och boka här. (reklamlänk)

5. Absalon Hotel

Hotell Absalon ligger i Vesterbro i Köpenhamn
Foto: Absalon Hotel

Vill ni komma bort från klassiker som Ströget och Nyhavn kan det här boendet vara något för er. Absalon Hotellet ligger i stadsdelen Vesterbro, alldeles intill populära Kødbyen, och passar dem som vill kombinera sin resa med bra shopping och härlig kultur. Hotellrummen är modernt inredda med färgsprakande interiör signerad Designers Guild.

Läs mer och boka här. (reklamlänk)

Foto: Unsplash

Läs också:

10 trendiga städer att besöka 2019

Resa med barn – tipsen och resmålen du inte vill missa

11 inredningsbutiker att besöka i Köpenhamn

Annons