Artikeln innehåller reklamlänkar

Nyagamla resmål att upptäcka på nytt

10 mar, 2022 
AvAlice Wignall
AvFarah Storr
AvJennifer George
Nygamla resmål att upptäcka på nytt
Det har hänt en del under de senaste två åren och Europas mest klassiska resmål får nu nytt liv. Särskilt som tågresorna ner till kontinenten blir både fler och smidigare – och längtan efter gamla, älskade bekanta är större än någonsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlistBrand logo
Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist

Ischia, Italien

Vad är nytt?

När hotellgruppen Il Pellicano tog över legendariska Mezzatorre Hotel fick ”den gröna ön” ett uppsving inom modevärlden. Max Mara hyrde hela hotellet för att visa sin resortkollektion 2022 och på Instagram har alla från Margherita Missoni till designern JJ Martin lagt ut bilder från ljumma nätter på Ischia.

Pool med havsutsikt

Bästa boendet

Annons

Det nyligen upputsade Mezzatorre Hotel – ett hotell så sagolikt vackert att till och med de korallfärgade parasollen har blivit en viral sensation.

Hotellets vakttorn från 1600-talet

Varför?

Mezzatorres oxblodsfärgade vakttorn reser sig sedan 1600-talet högt över Neapelbukten, på ön som länge ansetts vara ett av Italiens bästa resmål. Från båtarna på havet nedanför kisar turister upp mot hotellet, förtrollade av dess skönhet. Men det här är en plats som bör beskådas på nära håll, varje detalj är genomtänkt. Allt (och vi menar allt) ser ut som en bild hämtad från Instagram: från de guld- och vitrandiga muggarna med rosmarinvatten till pinjeträden som böjer sig likt moln över de rosafärgade solsängarna. Det serveras korallfärgade fruktdrinkar till gästerna som sitter tillbakalutade i vilstolar och lapar sol. I spa-avdelningen erbjuds förstklassig massage och det finns ett relaxrum för avkoppling i naturligt uppvärmda pooler. När det blir dags för middag intas den på terrassen som gnistrar lika subtilt som diamanterna på gästernas fingrar och hummerlinguinen som serveras kan mycket väl vara öns bästa. Filmen The talented mr Ripley spelades in på Ischia och båten från filmen, Bird, användes faktiskt till Mezzatorres gäster förra sommaren. Passande, med tanke på att hela platsen känns som en filmkuliss.

Annons

Du kan läsa mer om Mezzatorre och boka här (reklamlänk).

Terrassen på The Mezzatorre har en otroligt vacker utsikt över havet

Vem åker hit?

Italienarna, som länge har sett Ischia som landets bäst bevarade hemlighet, eftersom utländska turister oftast åker till grannön Capri.

Missa inte!

Att köpa hem elegant bordslinne från Jole Ricami i Ischia Porto, keramik från Ceramiche Mennella och stråhattar och väskor från Monti Artigianato. Missa inte heller solnedgången, som syns allra bäst framför Soccorso-kyrkan i Forio.

Kristallklart hav får du på Ischia i Italien

Bordeaux, Frankrike

Vad är nytt?

Annons

Frankrike har vin givetvis, men vinturism (att flacka mellan vingårdar för privata provningar och Michelinstjärnprydda måltider) har inte riktigt varit en grej – förrän nu, och områdena kring Bordeaux går i täten.

Vingårdar är inte svårt att hitta i Bordeaux, Franrike

Bästa boendet

Château Troplong Mondot.

Bo på ett av de gamla slotten under semestern i Bordeaux

Varför?

Annons

Bara 45 minuters bilfärd från flygplatsen ligger det pittoreska slottet med blåklintsblå fönsterluckor på en kulle med magnifik utsikt över den medeltida staden Saint-Émilion. Förutom att det är en perfekt plats för att se fantastiska solnedgångar har det även – vilket är ännu viktigare ur en vinälskares perspektiv – en jordkvalitet med ”en speciell sorts lera som är perfekt för att framställa druvor som ger ett fruktigt, friskt vin”, enligt slottets vd Aymeric de Gironde. Han anställdes 2017 och vid sidan av att bibehålla ställets rykte om vin i världsklass har han förvandlat egendomen till en femstjärnig, fine dining-destination. Restaurangen Les Belles Perdrix erbjuder en avsmakningsmeny som avslutas med den mest ljuvligt stinkande ostbricka. Rummen, stilmässigt en kombination av fransk rustik charm och nedtonad minimalism, är fördelade på tre byggnader. Större grupper kan boka hela slottet, inklusive privat tillgång till den glittrande poolen. För par finns det tre dubbelrum i en intilliggande byggnad, men vår favorit är Vingårdshuset: en arbetarstuga från 1600-talet omgiven av lavendelblom, perfekt för att smyga undan och sippa på de lokala dryckerna.

Annons
Utsikt över det franska landskapet från middagsterrassen

Vem åker hit?

Foodies och vinkännare på minisemester.

Missa inte!

En kvarts promenad till medeltida staden Saint-Émilion, som finns på Unescos världsarvslista och är både vacker att gå runt i och så vimlar det av vinbutiker.

Slottet har en uppvärmd pool med fantastisk utsikt

Milano, Italien

Vad är nytt?

Annons

Sedan Brexit lockar Milano en ny kreativ grupp som kanske annars hade rest till London –arkitekter, designagenturer och modemässiga tungviktare flyttar in. Designern Raf Simons blev co-creative director för Prada 2020 och bloggaren Scott Schuman, mer känd som The Sartorialist, slog sig nyligen ner i Milano.

Utsikt över katedralen Duomo från takvåningen i Milano

Bästa boendet

Rosa Grand Hotel Milanos nya lägenheter.

Varför?

I en stad som bågnar av hotellrum är detta något annorlunda: en rad fristående lägenheter två minuter ifrån katedralen Duomo med tillgång till alla bekvämligheter som hotellet erbjuder. Lägenheterna ligger lite vid sidan av hotellet och nås genom en lounge där gästerna kan avnjuta drinkar och tilltugg från morgon till kväll. Lägenheterna i sig erbjuder något som brukar vara en lyx i stadsmiljö – utrymme. Rummen är rymliga, köken modernt utrustade, sovrummen inredda med king size-sängar och badrummen är klädda i marmor med stora badkar och det finns till och med en matplats. Alla 24 lägenheter har servicepersonal och en välfylld minibar. Som gäst har du tillgång till Rosas takterrass med utsikt över stan, samt hotellets gym, bastu och solarium. Eller så väljer du att smyga undan från alltihop till ditt privata residens.

Annons

Du kan läsa mer om Rosa Grand Milano och boka här (reklamlänk).

Vacker italiensk inredning är inte svår att hitta i Milano

Vem åker hit?

Resenärer med koll som letar efter något nytt.

Missa inte!

Bar Luce, Wes Andersons kafé inne i Fondazione Prada, som är perfekt för en fika. Inte heller Dal Milanese, 80-talsinspirerad restaurang nära välkända Luca Guelfi. Vänta dig figurformad pasta och soft musik.

Filmskaparen Wes Andersons stilfulla Bar Luce

Mallorca, Spanien

Vad är nytt?

Annons

Det som en gång var partysugna engelsmäns och välbärgade seglares andra hem har återtagit sin identitet som konstens och hantverkets ö, och lockat tillbaka boho-älskarna som först dök upp på 60-talet. Palma omtalas för sina fina gård-till-bord-restauranger, medan Deià är stället att besöka för keramik och konst i världsklass.

Svårslaget poolhäng med bergen i bakgrunden

Bästa boendet

Belmond La Residencia, Deià.

Frukost med utsikt över det vackra Mallorca

Varför?

Annons

La Residencia är fortfarande öns drottning. Trots att hotellet dateras till 80-talet känns det fortfarande lika fräscht som de gröna gräsmattorna på framsidan. Med sin starka karaktär och sin nonchalant chica känsla är det också där folk vill synas när de är på ön. Under dagtid samlas turister utanför för att fotografera de blomstrande balkongerna och på kvällen letar sig pianotoner från hotellbaren ut på gatorna nedanför. Det här är ett hotell som lyckas med konststycket att mixa lyx med rustik charm. Två restauranger, ett spa, pooler för vuxna och barnfamiljer och 71 rum och sviter – men det kan gå timmar utan att man ser en levande själ. Alla 14 hektaren är strukturerade med terrasser och små vrår. Leta dig nedför en stenlagd stig och upptäck en badplats för två, med privat jacuzzi. Fortsätt lite till och du står i olivlunden som hotellet använder för att framställa egen olivolja. Om du har tur kanske du till och med stöter på några pensionerade åsnor som dåsar i middagssolen. Respekten för Mallorcas rustika charm syns även i inredningen. Rummen bär spår av öns traditioner med terrakottagolv, träsängar, vitrappade väggar och färgstark keramik. Det finns till och med en konstnärsateljé på området, där man kan boka kurser.

Annons

Du kan läsa mer om La Residencia och boka här (reklamlänk).

Bergskedjan Tramuntana omger närliggande Port de Sóller.

Vem åker hit?

Konstnärliga typer och chica par.

Missa inte!

En tur till Santa Catalina-området i Palma där charmiga kaféer serverar innovativa säsongsbetonade rätter gata upp och gata ner. Försök att få plats på en av världsberömda keramikern Maria de Haans lektioner i hennes utomhusateljé i Deià – och passa på att köpa hennes japanskinspirerade keramik.

Vandring i öns bergskedja Tramuntana

Foto: Lucy Laucht, Tyson Sadlo, Alessandro Moggi, Lucy Laucht, Susan Mariani Giada Mariani/Pellicano Hotels, Cécile Perriné-Lhermitte, Romain Ricard

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons