11 förbisedda resmål att upptäcka i Europa

05 jul, 2019 
Slipp de stora turistmassorna och res istället till en ny pärla nästa semester. Här listar vi elva förbisedda resmål att upptäcka i Europa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Visst är Mallorca, Berlin och Rom härligt, men Europas länder har så mycket mer att erbjuda när det kommer till härliga resmål.

Från fina stränder och Instagram-vänliga städer till historiskt intressanta platser – här listar vi elva pärlor som inte hör till de populäraste resmålen (än!), men som definitivt är värda ett besök.

1. Brygge, Belgien

Medeltida Brygge brukar kallas för ”Belgiens Venedig” tack vare sina pittoreska kanaler. Staden passar för dig som uppskattar musslor, olika sorters öl och choklad eller är intresserad av att besöka en stad med välbevarad historisk charm.

Annons

2. Ksamil, Albanien

Ksamil i Albanien erbjuder kritvita stränder och klart, turkosblått vatten. Resmålet är knappast okänt i området, men har fortfarande inte slagit igenom stort internationellt, vilket gör att det finns gott om plats på de många stränderna.

3. Luxemburg, Luxemburg

Luxemburg är en vacker liten stad som lämpar sig för såväl en weekend som ett kort stopp på resan genom Europa. Här ligger det mesta inom gångavstånd och det finns slott, gulliga gränder och en charmig gammal stadskärna att upptäcka.

Annons

4. Mostar, Bosnien

Mostar, som för de flesta är en känd stad från kriget, är i dag en attraktiv turistort i Bosnien som fortfarande är relativt förbisedd internationellt. Här möts influenser från olika epoker, kulturer och religioner i en vacker smältdegel som är väl värd ett besök.

5. Colmar, Frankrike

I Alsace, nära den tysk-franska gränsen, ligger den här lilla pärlan som även är områdets vinhuvudstad. I likhet med Brygge kallas även Colmar ibland för lilla Venedig. Charmiga korsvirkeshus, blommande gator och bildsköna kanaler – Colmar blir precis lika fint på Instagram som i verkligheten.

Annons

6. Apulien, Italien

Italien är fyllt av vackra områden, städer och stränder, men Apulien som utgör “klacken” av landet är något man inte vill missa. Här finns något för de flesta – från livligare huvudorten Bari via lilla Ostuni som ligger bildskönt på en kulle till lugna Otranto vid havet i söder. Hitta din italienska favorit!

7. Estlands riviera

För den som vill åka utomlands för sol och bad, men inte vill åka allt för långt är den estniska rivieran ett bra alternativ. Den största semesterorten Pärnu har en långgrund sandstrand och flera alternativ för den som vill lyxa till det på ett spa. Med båt kan man ta sig till öarna Dagö och Ösel, som förutom sol och bad även erbjuder historiska sevärdheter och nationalparker.

Annons

8. Menorca, Balearerna

Skippa Mallorca och upptäck grannen Menorca istället. Här är livet lugnt, men det finns fortfarande mycket att göra för den som inte bara vill sola och bada. Vandra i naturen, njut av gastronomin på ön eller hyr en båt för att upptäcka nästintill öde stränder.

9. Genua, Italien

Genua är ett underskattat resmål i norra Italien och en hamnstad som erbjuder genuina italienska upplevelser. Ät, shoppa och besök ett av stadens pampiga palats eller det stora akvariet. I området finns även flera mindre orter längs med kusten vars byggnader går i vackra färger. Genua är dessutom beläget på ett smidigt ställe för den som reser runt med tåg.

Annons

10. Färöarna

Färöarna är ett unikt resmål
Foto: Unsplash

Ett resmål som verkligen är något utöver det vanliga – långt ute i Nordatlanten. Natursköna Färöarna är väl värt omvägen och erbjuder vackra naturupplevelser, vandringsleder, kulinariska höjdpunkter och ett svårslaget lugn.

11. Vevey, Schweiz

Vevey i Schweiz
Foto: Shutterstock

Vid Genèvesjöns nordöstra strand ligger den pittoreska staden Vevey. Förutom den vackra sjöutsikten och den fina strandpromenaden har Vevey även en praktfull panoramautsikt över Alperna. I området ligger även flera vingårdar vars odlingar trivs i det milda klimatet.

Läs mer:

Få betalt för att flytta till den här grekiska ön 

De 10 bästa apparna för din resa

Res klimatsmart i sommar – 4 flygfria weekendtips

Airbnb lanserar ny tjänst – boka lyxhem världen över

18 vackra platser att drömma sig bort till

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons