Artikeln innehåller reklamlänkar

11 annorlunda hotell – som du inte behöver åka långt till

09 jan, 2019 
Vill du bo på ett unikt hotell eller är du ute efter en spännande hotellupplevelse? Det finns många coola platser i både Sverige och Europa. Här listar vi elva annorlunda hotell att upptäcka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 annorlunda hotell i sverigeBrand logo
7 annorlunda hotell i sverige

Resmålet i sig behöver inte alltid vara resans höjdpunkt. Ibland kan det vara färden dit, ett museum, en speciell upplevelse eller restaurang som är den stora lockelsen. Och ibland är det ett annorlunda boende som är semesterns stora höjdpunkt.

Annorlunda, exotiska hotellupplevelser finns det gott om i världen, men det finns även många spännande hotell att uppleva i Norden och i Europa. Därför listar vi här elva annorlunda hotellupplevelser som inte kräver många semesterdagar – och som kan nås med antingen tåg, bil eller en kortare flygresa.

1. Levin iglut, Levi, Finland

Iglo i glas hos Levin iglut i Lappland, Finland
Foto: Levin Iglut

I en igloo av glas kan du somna i en varm säng omgiven av Lapplands vackra landskap. Upplevelsen är möjlig på skidorten Levi i norra Finland, där du förutom att beundra en stjärnklar himmel från din egen säng (och norrsken om du har tur!) även kan åka skidor, se renar och åka på en tur med huskys.

Annons

2. Inntel Hotels Zaandam, Amsterdam, Nederländerna

Inntel Hotels Zaandam i Amsterdam är ett unikt och annorlunda hotell
Foto: Inntel Hotels Zaandam

Ett hotell med en uppseendeväckande utsida, som består av flera olika traditionella husfasader som finns i Zaan-området i Holland. Lägg till modernt inredda hotellrum och en tågresa på 12 minuter till centrala Amsterdam så är det ett annorlunda, men smidigt boendealternativ under resan till Amsterdam.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

3. Norrqvarn, Lyrestad, Sverige

Foto: Norrqvarn

Ett annorlunda boende som passar barnfamiljen eller för vuxna med barnasinnet i behåll. På Norrqvarn kan du bo i svampar och trollstubbar. Välj mellan en röd flugsvamp, en karljohansvamp, en mindre eller större stubbe.

Annons

Läs mer och boka här.

4. Central Hotel & Café, Köpenhamn, Danmark

Hotel Central & Café – ett unikt, pyttelitet hotell i Köpenhamn
Foto: Hotel Central & Café

Bo unikt på Västerbro i Köpenhamn! Det här hotellet har endast ett rum som ligger ovanför det lilla cafét med samma namn. Det lilla hotellrummet och dess väl genomtänkta detaljer har en mysig atmosfär och ger en minst sagt unik touch till helgen i Köpenhamn.

Läs mer och boka här.

5. Treehotel, Harads, Sverige

Treehotel i Harads, Sverige, är en annorlunda hotellupplevelse
Foto: Treehotel

Ett av Sveriges mest omskrivna hotell är Treehotel uppe i Harads, nordväst om Luleå. Här finns sju unika hotellrum uppe bland trädtopparna varav flera är döpta efter sitt spännande utseende. Eller vad sägs om några nätter i Mirrorcube, Bird’s Nest eller The Ufo?

Annons

Läs mer och boka här.

6. Arctic Treehouse Hotel, Rovaniemi, Finland

Arctic Treehouse Hotel är en unik, naturnära hotellupplevelse
Foto: Arctic Treehouse Hotel

Ett annorlunda hotell som kombinerar lyx, lugn, skandinavisk design och lappländsk natur. Här bor gäster i mysiga, avskalade rum med fantastisk utsikt över skogen runtomkring, som vintertid är täckt i ett tjockt lager snö.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

7. Attrap’Reves, Allauch, Frankrike

I södra Frankrike, strax utanför Marseilles, finns en naturnära hotellupplevelse för den glampingintresserade resenären. På Attrap’Reves sover man nämligen i stora genomskinliga bubblor med vy över naturen och himlen. Det finns enbart sex bubblor och hotellet har ett uttalat miljötänk.

Annons

Läs mer och boka här.

8. Juvet Landscape Hotel, Valldal, Norge

Juvet Landscape hotel - ett unikt hotell i Norges natur
Foto: Per Eide/Juvet Landscape Hotel

Det unika landskapshotellet Juvet ligger i en liten by i nordvästra Norge, en timme med bil från Åndalsnes via Trollstigen. Gästerna och de moderna hotellrummen med stora fönster omges av såväl skog, berg som vattendrag. Här finns nio rum, ett spa samt lokaler som kan hyras för fest.

9. Hotel Molitor, Paris, Frankrike

Kombinera storstadssemestern, kryssningen och solsemestern på det här hotellet i Paris. På Hotel Molitor bor du i en miljö som närmast kan liknas vid ett lyxigt kryssningsfartyg i art déco-stil. Här finns dessutom en pool, ett spa och en atmosfär som för tankarna till betydligt sydligare breddgrader.

Annons
Hotel Molitor kombinerar stad och bad i Paris – ett annorlunda hotell helt enkelt
Foto: Hotel Molitor

Läs mer och boka här (reklamlänk).

10. Jumbostay, Stockholm-Arlanda, Sverige

Du behöver inte flyga till ett annat land för att få spendera en natt ombord ett flygplan. På Jumbostay kan du boka en natt i allt från en liten sovsal i flyget till en svit i cockpiten. Förutom att vara ett coolt hostel kan man även besöka flygplanet under dagen, eftersom det finns ett café som är öppet för såväl dagsbesökare som hotellgäster.

Sov i en cockpit på hostellet Jumbostay på Stockholm-Arlanda
Foto: Jumbostay

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Annons

11. Hüttenpalast, Berlin, Tyskland

Det här hotellet i Neukölln i Berlin erbjuder husvagnsliv för storstadsmänniskan. Här kan gäster nämligen välja mellan att bo i omgjorda husvagnar eller små trähus. Det finns även några moderna hotellrum för den som föredrar det. På hotellet finns även ett café som vetter mot gatan samt en grönskande gård.

Hüttenpalast - ett annorlunda hotell i Berlin
Foto: Hüttenpalast

Läs mer och boka här.

Läs mer:

7 stora resetrender 2019

18 vackra platser att drömma sig bort till

10 trendiga städer att besöka 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons