10 bra resmål för dig som reser ensam

03 okt, 2019 
AvNina Nyström
Bilder från Hong Kong, Kanada och Costa Rica
Sugen på att ge dig ut på långväga soloresa? Klart du ska – det finns många fördelar med att resa ensam! Har du inte bestämt vart du ska åka ännu har vi samlat några tips. Här är 10 resmål som alla har låg brottslighet, är enkla att resa runt i och bjuder på många spännande, vackra och varierande upplevelser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att resa ensam är verkligen inte bara för den modiga, äventyrliga och sociala – det kan till och med ha större vinningar för dig som inte tror att det är din grej. Du lär dig massor om dig själv, har tid att reflektera i lugn och ro och friheten att styra fullt ut över din tid och dina resplaner! Och med tanke på att många nu väljer att begränsa sitt flygande, känns det viktigt att få ut det man verkligen vill av resan när man ska åka långt. (och du – glöm inte att klimatkompensera din resa!) Kanske är det något av de här länderna du åker till?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

10 vackra, spännande och säkra resmål att upptäcka på egen hand

Nya Zeeland

Kvinna hajkar på Nya Zeeland

Gillar du natur och friluftsliv? Då är Nya Zeeland det perfekta resmålet för dig! Nya Zeeland är dessutom ett av världens mest avslappnade länder att resa i: brottsligheten är låg, du förstår språket och turistservicen är mycket god. Dessutom finns det massor av storslagna vyer att se och äventyr att prova!

Annons

Chile

Lycklig kvinna i öknen i Chile

Chile är ett av Sydamerikas säkraste länder och bjuder på allt ifrån glaciärer till öken – och oändliga kustremsor. Chilenarna är varma och välkomnande, men engelskan är sällan särskilt bra, så det underlättar att kunna några fraser på spanska.

Irland

Mysig irländsk gata

Irland är pittoreskt vackert och alla förstår vad du säger. Men framförallt är irländarna både trevliga och pratglada, så du kommer definitivt att hitta vänner under vägen. Om du vill njuta av publivet i stan eller känna historiens vingslag på den gröna landsbygden är upp till dig.

Annons

Japan

Folkrik korsning i Shibyua, Tokyo

Kanske det ideala landet för den som reser ensam. Kriminaliteten är extremt låg och befolkningen är vänlig och respektfull. Res snabbt och enkelt med de japanska snabbtågen och upplev det neonpulserande Tokyo och som kontrast det mer stillsamma och traditionella Kyoto. Missa inte att ta en avstickare upp i bergen och ta ett dopp i de naturligt varma källorna.

Australien

Sydney Harbour översiktsbild

Utsett till världen säkraste land för kvinnor – bara det! Australien bjuder dessutom på episka vyer, fantastisk natur, bra fest och otroligt öppna och vänliga människor. Eftersom så många upplever Australien genom backpacking hittar du enkelt både massor av andra resenärer att umgås med och billigt boende på hostels.

Annons

Hong Kong

Hong Kong på kvällen med asiatisk röd båt

En spännande destination där öst möter väst, med allt vad det innebär. Ett välutvecklat transportsystem och engelska tar dig fram nästan överallt när du upplever stadens sprudlande puls och kultur. Värt ett besök för bara dess fantastiska skyline.

Thailand

Thailändsk strand med longtailbåtar

Svenskarnas älsklingsland av många anledningar. Vackert, vänligt och tryggt. Upplev Bangkoks puls, relaxa på en strand, checka in på ett yogaretreat eller ge dig ut och hajka i de norra delarna av landet. Thailand erbjuder mängder av val.

Annons

Kanada

Kvinna paddlar kanot på sjö bland bergen i Kanada

Ännu ett tryggt land där du lätt tar dig fram och gör dig förstådd. Till Kanada åker man oftast för storslagna frilufts- och naturupplevelser, så är det din grej passar Kanada perfekt. Vill du ha lite kultur och nattliv också bokar du några dagar i exempelvis Montreal, Vancouver eller Toronto.

Island

Vybild över grönt landskap med vattenfall

Ett tryggt land med spännande kultur. Främst åker man till Island för att uppleva den spännande naturen med vulkaner, gejsrar och vattenfall – eller det berömda nattlivet i Reykjavik.

Annons

Costa Rica

Kvinna på hängbro i Costa Rica

Ett av Centralamerikas säkraste länder, med massor av härliga upplevelser på liten yta. Costa Rica bjuder på både regnskogar, stränder i världsklass och små charmiga byar där yoga, surf och hälsosam mat står i fokus.

Bildkälla: TT

Inspirerat av: Smarter Travel 

Läs mer:

10 anledningar till att resa ensam

Bucket list: 10 resor alla kvinnor borde göra i sitt liv

Hon har rest till 196 länder – här är hennes favoriter

Annons