10 av världens häftigaste takbarer

04 mar, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Vi har samlat några av världens bästa takbarer från London till Bangkok och hela vägen till Mumbai. Kom ihåg listan inför nästa utlandsresa eller dröm dig bort redan idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns riktigt bra barer och restauranger världen över och den ena är mer unik än den andra. Vi har samlat några av världens tio bästa takbarer att besöka under nästa semester. För visst är det betydligt roligare att dricka en välkomponerad cocktail ovanför mark till en fantastisk utsikt.

LÄS OCKSÅ: 6 AV VÄRLDENS BÄSTA CHAMPAGNEBARER

1. 1-Altitude, Singapore

1-Altitude är belägen på Singapores högsta punkt, på toppen av One Raffles Place Building. 1-Altitude har de tre översta våningarna i byggnaden; våning 61, 61 och 63. På våning 61 finns en sportbar med en golfsimulator. På våning 62 finns en europeisk restaurang vid namn Stellar. Högst upp, på våning 63, ligger takbaren 1-Altitude Gallery and Bar. Härifrån får du en otrolig panoramavy över Singapore inkluderat tjugo av landets berömda landmärken.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

takbar-singapore
Vis: Singapore Guide

2. Vertigo Rooftop Bar – Banyan Tree Hotel, Bangkok

Bangkok är känt för sina många takbarer men just baren Vertigo är speciell. Hela våningsplanet är dedikerat till baren och restaurangen och ligger på våning 61. Härifrån ser du en stor del av Bangkok och den vackra stjärnhimlen när mörkret faller. Vertigo har, till skillnad från andra takbarer, inget tak av något slag ovanför sig vilket ger en fantastisk atmosfär.

Annons
takbar-nagkok
Via: Hotels.com/Bangkok

3. Lebua Sky Bar, Bangkok

Lebua Sky Bar är en av världens högsta takbarer och är perfekt för festliga tillfällen. Här skapar bartendern nya drinkar inför varje kväll men en av de stående drinkarna är Hangovertini, en cocktail skapad för filmen Baksmällan 2. Det var nämligen här filmen spelades in.

Foto: a
Foto: Travel plus style

LÄS OCKSÅ: GLASSBARER I STOCKHOLM

4. The Roof Gardens, London

Motsatsen till den festglada stämningen på Lebua Sky Bar finns här på The Roof Gardens i London. En lugn och avslappnad atmosfär med vacker miljö. Baren är belägen på sjunde våningen i restaurangen Babylon på Kensington-High Street. Trots att du bara är några våningar upp kan du se en stor del av London och det bästa av allt är att du kan gå in helt gratis.

Annons
takbar-london
Via: Sloan Magazine

5. Aer, Four Seasons, Mumbai

På 34:e våningen på hotellet Four Seasons finns takbaren Aer som erbjuder en fantastisk vy över Mumbai. På Aer finns det både en loungeavdelning för dig som vill slappna av och en loungedel för dig som vill ha en festligare tillställning. Lagom till att solen går ner erbjuder baren drinkarna till halva priset, en så kallad Happy Sunset Hour. Varje kväll blir baren en klubb med en DJ som spelar allt från house till jazz.

Annons
mumbai-aer
Foto: Aer Four Season

6. Mercury Lounge, Four Seasons, Dubai

En relativt nyöppnad bar på hotellet Four Seasons i Dubai. Hotellet ligger invid stranden Jumeirah Beach och erbjuder en fantastisk utsikt över Dubai och strandsträckan. Personalen ska vara oerhört serviceinriktade och noga med att du får alla dina behov tillfredsställda. Här står bartendern i en enorm silverboll medan han tillverkar drinkar.

Via: Four Seasons
Via: Four Seasons

7. Rock Bar, Bali

Det här är inte riktigt en takbar men den är ändå väldigt imponerande. The Rock Bar står inte för rockmusik utan för rock, klippa eller sten. Baren är med andra ord belägen på en klippa ovanför Indiska oceanen och är en del av Ayana Resort and Spa. Trots att det är en del av ett spakomplex är det en ganska festlig stämning med en DJ som spelar varje kväll.

Annons
Via. Stop having a boring life
Via: Stop having a boring life

8. Flair, Ritz-Carlton Hotel, Shanghai

På 58:e våningen ligger den här trendiga takbaren som har två avdelningar, en inomhus och en utomhus. Allt som allt har man plats för 239 sittande gäster. Förutom cocktails serveras asiatiska tapas och skaldjur. Utsikten är fantastisk vilket många turister har förstått och trängs i utomhusdelen under dagtid. Vill du kunna njuta av utsikten utan att trängas gör du bäst i att besöka Flair under kvällstid.

Via: Ritz Carlton
Via: Ritz Carlton

9. New York Bar, Tokyo

Baren är känd efter att ha synts i filmen ”Lost in Translation” och är väldigt populär bland filmens fans. Baren ligger på 52:a våningen och har en utsökt vy över Tokyo. Dessutom uppträder jazzartister här varje kväll. Om du inte bor på hotellet Hyatt som äger New York Bar får du vara beredd på att betala en inträdesavgift för att besöka baren.

Annons
Via: Restaurants Tokyo
Via: Restaurants Tokyo

LÄS OCKSÅ: 9 AV DE MEST ROMANTISKA BARERNA I VÄRLDEN

10. The Sky Room, New York

De flesta känner till Times Square i New York. The Sky Room ligger på de två översta våningarna på Times Building och är således riktigt enkel att hitta om du besöker staden. Härifrån ser du större delarna av Manhattan! The Sky Room har två stora terasser, en klubb och en lounge. Loungedelen är enorm och har även ett fåtal rum.

Via: a
Via: Sky Room NYC

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons