Provbo lägenheten innan du lägger bud

21 jun, 2016 
AvJoel Linde
Genom ett samarbete med Airbnb erbjuder den nya bostadssajten Nooks sina kunder att provbo vissa lägenheter innan de börjar buda.
Annons

Elle Decoration har tidigare skrivit om bostadssajten Nooks, som vill lugna ner bostadsmarknaden genom att ge spekulant och säljare längre tid att fatta beslut.

Nu meddelar Nooks att de tar ännu ett steg i den riktningen, genom att erbjuda möjligheten att provbo vissa av lägenheterna.

– Att provbo i en lägenhet kan beskrivas som raka motsatsen till en överfylld 15-minutersvisning där du kanske knappt hinner bilda dig en uppfattning om hur det känns att bo just där. Hur känns det att vakna upp i lägenheten? Kommer du att uppskatta högljudda skratt och jazziga toner från baren i grannhuset? Vi vill ge folk möjlighet att genom Airbnb hyra utvalda Nookslägenheter för att testa på hur det är att bo just där, säger Philip Marthinsen, medgrundare till Nooks.

nook_kok_artikel
Det här hemmet på Upplandsgatan i Stockholm är en av de lägenheter det går att provbn i.

Så här fungerar det:

1. Gå in på nooks.se och kolla runt bland lägenheterna.

2. Ser du ett hem som du skulle vilja provbo ska du leta efter en länk till Airbnb i annonsen. Hittar du en sådan betyder det att du kan provbo det hemmet.

Annons

3. Sedan funkar det precis som en vanlig Airbnb-uthyrning där du och ägaren tillsammans kommer överens om datum och övriga detaljer och villkor. Pris per natt anges i annonsen på Airbnb.

Annons