Greta Garbos drömmiga sommarparadis på Ingarö till salu

09 jan, 2018 
I ett fantastiskt läge vid vattnet på Ingarö ligger Greta Garbos förra sommarhus. Nu har du chans att förvärva fastigheten – och den är en riktig dröm!
Annons

För snart ett år sedan såldes Greta Garbos våning på Manhattan för 52,7 miljoner kronor och nu säljs ännu en av filmstjärnans bostäder, denna gång hennes forna sommarparadis på Ingarö.

Flygbild eller drönarbild på Villa Garbo, som är till salu.

Den herrgårdsliknande villan ligger på en egen udde i Stockholms skärgård och har både strandtomt och brygganläggning. Trädgården med härliga gräsytor, buskar och träd, samt naturtomten med berg, skog och vatten omgärdar fastigheten på Ingarö och skapar en privat sfär för de boende. Något som troligtvis passade den tillbakadragna Greta Garbo, när hon tog en paus från livet i New York och åkte hem till Sverige.

Annons
Strandtomt, Ingarö. Villa Garbo till salu.
Villa Garbo till salu. Fotograferat uppifrån.
Villa Garbo till salu. Terrassen i söderläge.

Villan stod klar 1929 och innanför den gula träfasaden möts man bland annat av luftiga ytor, vackert burspråk i öst och paraddörrar med glas.

Annons
Vardagsrum, Villa Garbo. Nu till salu.
Villa Garbo till salu. Bild på sällskapsrummet.

Elva rum – varav sju sovrum – är fördelade på de 283 kvadratmetrarna som utgör bostaden och villan har sammanlagt två öppna spisar och franska balkonger.

Annons
Villa Garbo till salu. Bild inifrån huset.
Köket i Villa Garbo, nu till salu.
Villa Garbo till salu. Sjötomt.

Dock är det terrassen i perfekt söderläge som verkligen skänker Villa Garbo guldkant.

Annons
Villa Garbo till salu. Bild på terrassen vid vattnet.
Terrassen vintertid, Villa Garbo som nu är till salu.

– Villan är verkligen en skärgårdsdröm med den fina utsikten, privata bryggan och lummiga trädgården. Jag hoppas att de nya ägarna blir lika hänförda som Garbo var av denna sommardröm, säger Titti Johansson, fastighetsmäklare på Wrede Fastighetsmäkleri.

Annons

Förutom huvudbyggnaden tillkommer även ett trebilsgarage, en sjöstuga vid brygganläggningen och två friggebodar.

Ingarö, sjöläge. Villa Garbo till salu.

Mer information och fler bilder från Villa Garbo hittar du här!

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri/mäklare: Titti Johansson

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons