Greta Garbos drömmiga sommarparadis på Ingarö till salu

Greta Garbos drömmiga sommarparadis på Ingarö till salu

I ett fantastiskt läge vid vattnet på Ingarö ligger Greta Garbos förra sommarhus. Nu har du chans att förvärva fastigheten – och den är en riktig dröm!
09 januari, 2018

För snart ett år sedan såldes Greta Garbos våning på Manhattan för 52,7 miljoner kronor och nu säljs ännu en av filmstjärnans bostäder, denna gång hennes forna sommarparadis på Ingarö.

Den herrgårdsliknande villan ligger på en egen udde i Stockholms skärgård och har både strandtomt och brygganläggning. Trädgården med härliga gräsytor, buskar och träd, samt naturtomten med berg, skog och vatten omgärdar fastigheten på Ingarö och skapar en privat sfär för de boende. Något som troligtvis passade den tillbakadragna Greta Garbo, när hon tog en paus från livet i New York och åkte hem till Sverige.

Villan stod klar 1929 och innanför den gula träfasaden möts man bland annat av luftiga ytor, vackert burspråk i öst och paraddörrar med glas.

Elva rum – varav sju sovrum – är fördelade på de 283 kvadratmetrarna som utgör bostaden och villan har sammanlagt två öppna spisar och franska balkonger.

Dock är det terrassen i perfekt söderläge som verkligen skänker Villa Garbo guldkant.

– Villan är verkligen en skärgårdsdröm med den fina utsikten, privata bryggan och lummiga trädgården. Jag hoppas att de nya ägarna blir lika hänförda som Garbo var av denna sommardröm, säger Titti Johansson, fastighetsmäklare på Wrede Fastighetsmäkleri.

Förutom huvudbyggnaden tillkommer även ett trebilsgarage, en sjöstuga vid brygganläggningen och två friggebodar.

Mer information och fler bilder från Villa Garbo hittar du här!

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri/mäklare: Titti Johansson

Läs mer:

Max von Sydows Gotlandsgård till salu – poolområdet är helt magiskt