Charmig gård till salu – med eget stall och lanthandel

04 jan, 2018 
stora klockaregården till salu
Stora Klockaregården är ett av Jönköpings läns mest bevarade kulturbyggnader – och nu ligger den ute till salu. Utöver den charmiga gården ingår också ett eget stall och en lanthandel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Även om Stora Klockaregården i Öreryd, 30 minuter från Jönköping, genomgått renoveringar genom åren har man valt att bevara mycket av den miljö som sedan byggåret 1843 gör gården unik.

Träfasaden – och särskilt farstukvisten – vittnar om tidstypisk snickarglädje och de vackra entrédörrarna från 1700-talet finns kvar i sin prakt.

Stora Klockaregård till salu. Fasad Stora Klockaregård.
Stora Klockaregård till salu. Närbild fasad och farstukivsten, Stora Klockaregård.

Insidan är charmig och öppen och de rymliga rumsytorna har målade trägolv och ljusa väggar.

Annons
Annons

Lantköket består av platsbyggda snickerier, marmorbänkskiva och diskho i porslin. Trots att köket är uppdaterat med moderniteter är vedspisen från förr fortfarande fullt fungerande.

Annons
Annons

Till den ljusa och fräscha basen kombineras toner av grått och rosa. Detaljer i antikguld, färggranna mattor i persisk stil, åldrat trä och iögonfallande tavlor adderar till den charmiga känslan.

Annons

Utgångspriset är 2 miljoner kronor, men då ingår också vinkällare, en lanthandel med lageryta, bakre rum och lager, samt ett stall med plats för två hästar och en ponny. I anslutning till stallet och lanthandeln finns en hage och runt knuten ligger ridklubbens banor och ridhus.

Annons
Annons

Mer information och bilder hittar du här.

Foto: Erik Holm och Nicola Stanojevic för Svensk Fastighetsförmedling /mäklare: Henrik Holm

Läs mer:

Häftigast på Hemnet: Arkitektritat tingshus – precis vid vattnet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons