Därför vill alla bo i minihus – mäklare om nya trenden

Minihusen lockar som aldrig förr, och vi tog reda på varför.
17 maj, 2016

På senare tid har intresset för minihus och Attefallshus varit skyhögt, både på Hemnet och här på Elle Decoration. Vi frågade Robert Laigar som är mäklare på Fastighetsbyrån i Örgryte vad han tror om trenden.

– Småhus är attraktivt, och i Göteborg är det precis som överallt, att det är för lite hus och lägenheter som byggs. Det som är lite nytt är den här trenden med närodlat och miljövänligt. Man lockas av att kunna odla grönsaker på sin egen tomt och så vidare, säger han.

Läs också: Minsta huset på Hemnet – en riktig compact living-dröm

litet hus

Foto: Fastighetsbyrån

Utöver att vårt engagemang i bostäder tycks ha ökat över tid kan alltså en typ av grön våg locka oss till de små husen, som inte behöver vara så dyra, men ändå erbjuder möjligheter till egen trädgård och hemodlade grönsaker.

– Har man en öppen spis exempelvis tycker man att det är trevligt. Man har möjlighet att elda, men sen gör kanske inte folk det så ofta. Men bara möjligheten och vetskapen gör att det blir attraktivt. Det är nog lite samma med Attefallshuset – att vi skulle kunna göra saker som vi inte nödvändigtvis gör så mycket sen.

Läs också: Kika in i trendiga minihuset på 20 kvadrat

minihus_hemnet

Foto: Fastighetsbyrån

Tror du att vi kommer se ännu mer av småhusen?

– Ja det tror jag! Dels har det att göra med den gröna trenden, men det har också helt enkelt blivit för höga priser för det stora flertalet, och då får man välja att pendla lite längre och bo lite mindre. Jag tror att folk har lättare att acceptera det nu eftersom att man börjar se möjligheterna med det.