Dagen på året då vi Hemnet-knarkar mest

Dagen på året då vi Hemnet-knarkar mest

Var du inne på Hemnet den 12 maj förra året? Då var du inte ensam – det var nämiigen dagen då flest svenskar bostadssurfade under hela 2015.
21 januari, 2016

Det är mäklarföretaget MOHV som har kartlagt våra surfvanor från förra året och kommit fram till att just tisdagen den 12:e maj var den dag då vi var som allra mest bostadstokiga. Enligt Hemnet är maj historiskt sett en av årets viktigaste månader på bostadsmarknaden – då brukar utbudet vara störst både för bostadsrätter och villor.

I mitten av juli och kring jul – då utbudet på Hemnet är som minst ­– är också trafiken som lägst. Inte helt otippat så var julafton den dag som vi bostadssurfade allra minst, enligt ett pressmeddelande från mäklarföretaget.

Sammanställningen som MOHV gjort avslöjar också att vi bostadssurfar en hel del på arbetstid. Trafiken tar fart vid 10-tiden på vardagsförmiddagar för att kulminera strax före lunch och sedan ta ny fart från klockan 15 på eftermiddagen.

Men den största trafiktoppen kommer ändå vid 21-tiden på kvällen och söndagarna är fortfarande den absolut starkaste trafikdagen på bostadssajter.