Q&A om ELLE-galan – här är allt du behöver veta

Elle-galan 2019
ELLE galan går av stapeln varje vinter och blir bara större och glammigare för varje år som går. Men varför hålls den i januari? Vilka blir inbjudna? Och vad äter gästerna? Här är svaren på allt du undrat om ELLE-galan!
Annons

Varför är ELLE-galan alltid i januari?

Eftersom det är det gångna året som premieras så har vi lagt den i januari, direkt efter att året avslutats.

Varför är röda mattan inte alltid röd på ELLE-galan?

Mattan där alla gäster blir fotograferade följer ofta det tema som årets gala har. Är 2020 är den till exempel neonrosa. Tidigare år har den även varit vit och lila.

Hur många är bjudna på ELLE-galan?

Cirka 900 gäster är på plats under kvällen.

Vem bestämmer vilka som blir inbjudna till ELLE-galan?

Det är alltid ett stort arbete. Vi vill ju bjuda fler än vad vi får plats med! Vilka som till slut får en inbjudan skickad till sig bestäms av arbetsgruppen som arbetar med ELLE-galan. Där finns folk från redaktionen, Aller media och Micael Bindefeld AB.

Annons

Hur gör man för att bli inbjuden till ELLE-galan?

Det går inte att påverka det som så, inbjudningslistan skapas på nytt varje år och består av både medarbetare, branschpersoner, årets sponsorer och partners samt andra som vi vill bjuda på galan.

Hur lång tid innan börjar ELLE-galan planeras?

Man kan säga att de första tankarna kring nästa års gala brukar ta form redan ett par veckor efter att föregående års gala avslutats. Varje år får vi nya idéer och saker vi vill ta med oss vidare. Som mest intensivt är det från och med september. Men ELLE-galan är ett event vi jobbar med året runt, mer eller mindre.

Hur många jobbar med ELLE-galan?

Vi är ett team inför på cirka fem personer plus huvudleverantörer. Huvudteamet månaden innan galan består av cirka 40 personer. På plats på galan har vi cirka 150 personer som arbetar allt ifrån backstage, framför scen och i lokalen.

Vem bestämmer vilka som nomineras till de priser som delas ut på ELLE-galan?

Det är bara nominerade till priset Årets designer. I övriga kategorier utses endast en vinnare. Alla nominerade och vinnare utses av en jury. 2020 års jury består av ordförande Cia Jansson (chefredaktör ELLE), Ann-Sofie Johansson (creative advisor H&M), Emilia de Poret (modeexpert & influencer), Felicia Reuterswärd (hållbarhetsansvarig H&M), Frida Marklund (fotograf), Henning Gillberg (grundare Repamera), Michael Elmenbeck (CD och grundare Bon Magazine och CFHILL Art Space), Nina Oja (AD/CD ELLE), Peter Andersson, (visningsproducent PAP Studio), Shanga Aziz (grundare Locker Room Talk), Sigrid Barnekow (frilanskonsult med fokus på innovationsprojekt), Susanna Strömquist (modejournalist) och Susanne Ljung (modejournalist). Årets look utses av ELLEs läsare genom en omröstning på ELLE.se.

Annons

Hur uppklädd måste man vara på ELLE-galan?

På ELLE-galan brukar de flesta klä sig fint och festligt men man får klä sig hur man vill. År 2020 är klädkoden hållbart.

Vad äter man på ELLE-galan?

Allt fantastiskt som serveras under kvällen är gjort av personalen och köket på Grand Hôtel. Det är olika menyer varje år, men alltid lika gott!

Vad dricker man på ELLE-galan?

Champagne, vin, öl, drinkar, mineralvatten eller alkoholfria drinkar och alternativ. Det brukar finnas något för alla smaker och humör.

Vad gör de som jobbar på ELLE under galan?

Allt som du ser under hela kvällen. Till exempel aktiveringar på plats, fotobås, redaktionellt jobb på röda mattan, prisutdelning, backstagearbete, livesändning och mycket mer. Det krävs en hel del jobb och väldigt många personer för att få ihop en så stor gala.

Annons

Sänds ELLE-galan på tv?

Annons

LÄS MER:

Foto: Saga Wendotte

Annons
Dela på:


H&M-stolt-sponsor-ellegalan-2020
loreal-paris-stolt-sponsor-ellegalan2020 lyko-paris-stolt-sponsor-ellegalan2020 klarna-paris-stolt-sponsor-ellegalan2020 Motorola-stolt-sponsor-ellegalan2020

Grand-Hotel-stolt-sponsor-ellegalan2020 Porsche-stolt-sponsor-ellegalan2020 moet-stolt-sponsor-ellegalan2020 breitling-stolt-sponsor-ellegalan2020

mavala-stolt-sponsor-ellegalan2020 seche-stolt-sponsor-ellegalan2020 Edblad-stolt-sponsor-ellegalan2020 Saint-Clair-stolt-sponsor-ellegalan2020 Carlsberg-stolt-sponsor-ellegalan2020

Papyrus-stolt-sponsor-ellegalan2020 Göteborgstryck-stolt-sponsor-ellegalan2020 Identity Works-stolt-sponsor-ellegalan2020 Papyrus-stolt-sponsor-ellegalan2020
Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar