Trailern till zombiefilmen Peninsula skrämmer oss från vettet

Zombiefilm Peninsula

Är du en av dem som just nu frossar i postapokalyptiska filmer om katastrofer och zombies? Då är Peninsula något för dig – en zombiefilm med årets kanske läskigaste trailer.
08 april, 2020

Efter coronavirusets utbrott är filmer om pandemier och framtidsdystopier populärare än någonsin. Contagion från 2011 är redan en av årets mest nedladdade titlar och även 90-talsklassikern Outbreak har höga tittarsiffror på nätet. Zombiegenren, som ofta tar avstamp i farliga virussmittor, har också fått ett riktigt uppsving på streamingtjänsterna.

Men varför vill vi konsumera den här typen av filmer just nu? Lindsey Decker, filmlektor vid Boston University, tror att det handlar om kontroll:

– En av de bästa grejerna med skräckfilm är att det förhöjer våra känslor. Vi upplever visserligen rädsla och spänning, men vi har kontroll över det. När som helst kan vi trycka på paus, eller spola fram. Vi har alltså kontroll över rädslan vi upplever, vilket jag tror är väldigt betryggande, säger hon i en intervju med The Washington Post.

En bild från filmen World War Z på HBO med Brad Pitt.

World War Z kan du streama på HBO Nordic.

”Jag får gåshud av den här trailern”

Du som är ett fan av zombiefilm har säkert sett Train to Busan, en sydkoreansk produktion som fick enorm uppmärksamhet när den släpptes 2016. Filmen kretsar kring en grupp passagerare som fastnar på ett tåg mellan Seol och Busan, mitt under ett pågående zombieutbrott.

Nu är regissören Yeon Sang-ho aktuell med en fristående uppföljare till filmen. Nya Peninsula utspelar sig fyra år efter Train to Busan, i ett postapokalyptiskt Sydkorea som nu blivit oigenkännligt.

Nyligen släpptes en första trailer till Peninsula, som redan fått nästan två miljoner views på Youtube. Men den är riktigt, riktigt ruggig – och inget för dig som är lättskrämd.

”Det här ser ut som en fantastisk zombiefilm”, tycker en tittare i kommentarsfältet.

”Jag får gåshud av den här trailern! Det bådar verkligen gott inför filmen”, lyder en annan kommentar.

Peninsula har världspremiär i augusti 2020.

Se trailern till Peninsula:

Foto: Youtube

LÄS MER: 

Här är virusfilmen som alla vill se under coronapandemin

Den här skräckfilmen på Netflix får folk att sova med lampan tänd

24 skräckfilmer som du kan se på Netflix