Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Zendayas rörande ord i nattens Emmygala

21 sep, 2020 
AvElin Jonsson
Zendaya Emmygalan 2020.
I samma veva som Zendaya vann sin första Emmy för sin huvudroll i Euphoria – blev hon inte bara historisk. Hon höll även ett inspirerande tacktal till alla som kämpar för rättvisa ute på gatorna i USA.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
SÅ KLÄDDE SIG STJÄRNORNA PÅ EMMY AWARDS 2020Brand logo
SÅ KLÄDDE SIG STJÄRNORNA PÅ EMMY AWARDS 2020

När Zendaya Coleman tog hem sin första Emmy för sin huvudroll i Euphoria, kunde ingen undgå den lycka som briserade bland vänner och familj. På plats i lokalen där de firade, skreks det av lycka och glädjerop när Zendaya iklädd en glittrande topp tog emot sitt pris.

– Jag är väldigt väldigt nervös. Oh gosh, stalkar hon fram med gråten i halsen samtidigt som hon tackar familj, vänner och arbetskamrater.

Och hon fortsätter:

– Jag vet att det är en väldigt skum tid, och att det är lite skumt att fira just nu. Men jag vill bara säga att det finns hopp där ute, och det finns unga människor som engagerar sig.

Den 24-åriga skådespelaren tillika Euphoria-stjärnan och numera Emmy-vinnaren syftar bland annat på engagemanget kring Black Life Matters som numera tar över gator och torg i USA, och även världen runt.

– Och även fast vi i serien skildrar unga som kanske inte verkar ha så mycket hopp, så vet jag att det finns hopp. Och jag tackar alla mina kamrater som kämpar ute på gatorna, som arbetar hårt – jag ser er, beundrar er och jag tackar er.

Annons

Zendaya blev historisk – yngst i sin kategori

Zendaya är nu den yngsta pristagaren för kvinnlig huvudroll i Emmys historia och den andra svarta skådespelaren som fått utmärkelsen någonsin.

– Jag vill tacka alla i tv-akademin, och tack till alla ni andra fantastiska kvinnor som var nominerade i den här kategorin, hyllar Disney-stjärnan sina med-nominerade, vilka bland andra var superstjärnor som Jennifer Aniston (The morning show), Olivia Colman (The crown) och Laura Linney (Ozark).

Foto: TT

LÄS MER:

De bästa ögonblicken från Emmy Awards 2020

Så klädde sig stjärnorna på Emmy Awards 2020

Emmy Awards 2020 – här är vinnarna i alla kategorier

Annons