Zendaya om sin terapi – därför råder hon alla att prova

08 sep, 2021 
AvJessica Rådne
zendaya
Skådespelaren Zendaya Coleman, 25, öppnar upp om sin psykiska hälsa, och varför hon råder alla som kan att gå i terapi.
Annons
TV: Fem saker du kanske inte visste om Zendaya
TV: Fem saker du kanske inte visste om Zendaya

Zendaya Coleman slog igenom på Disney Channel som barn och hyllas numer som en av Hollywoods klarast lysande unga stjärnor. Vi har sett henne i filmer som Spider-Man: Homecoming, The Greatest Showman och Malcom & Marie, för att inte nämna succéserien Euphoria. Nu berättar Zendaya om sin psykiska hälsa, och varför hon går i samtalsterapi.

Pandemin sänkte stjärnans mående

Det är i en intervju med amerikanska People som ämnet kommer på tal. Zendaya berättar att när pandemin slog till så hamnade hon för första gången i ett känsloläge där dagarna kändes tunga.

– Man vaknade upp och kände sig bara skit hela dagen, och tänkte vad f-an är det som pågår? Vad är det för mörkt moln som hänger över mig som jag inte vet hur jag ska bli av med?, beskriver hon.

Annons

På frågan om hon går i terapi, blir svaret ja, med emfas.

– Självklart går jag i terapi, säger Zendaya.

– Jag menar, om man har tillräckligt god ekonomi för att kunna gå i terapi så rekommenderar jag att man gör det. Jag tycker att det är en vacker grej.

Vill ha en opartisk person att bolla med

Zendaya förklarar sin syn på terapi, att det är någonting som inte kan mätas vid de samtal hon annars har med vänner eller familj. Och att det heller inte är någonting att hymla med.

– Du vet, det är inget fel i att jobba på sig själv och att ta tag i sådana grejer med någon som kan hjälpa dig, någon som kan prata med dig, som inte är din mamma eller så. Som är opartisk, säger hon.

Stjärnan har tidigare pratat om hur hennes högt ställda förväntningar på sig själv är roten till den ångest hon ibland känner.

sätter värde i att fortsätta jobba

I intervjun med People berättar hon om hur hon även diskuterar sin ekonomi i terapin, och vad som driver henne i arbetet framåt.

Annons

– Jag hoppas på att kunna ha en karriär där jag är i en sådan position ekonomiskt att jag bara kan göra det jag vill för att det är kul och inte behöver oroa mig för andra saker. Men jag inser också att ”jag kommer alltid behöva jobba”. För annars kan allt vara borta imorgon.

Källa: People

Foto: TT

TV: Här går kändisarna på röda mattan under filmfestivalen i Venedig
TV: Här går kändisarna på röda mattan under filmfestivalen i Venedig
Annons
Innehåller annonslänkar