Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Zara Larsson utreds för adhd: ”Osexigt att inte ha koll”

19 dec, 2021 
AvJessica Rådne
zara larsson
Redan som barn led Zara Larsson, 24, av svårigheter att kontrollera humör och impulser. Nu utreder hon en möjlig adhd-diagnos.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Zara Larsson - stilresan genom årenBrand logo
TV: Zara Larsson - stilresan genom åren

– Jag känner att jag mår bra, sen är det lite upp och ned. Jag har väldigt mycket starka känslor, säger Zara Larsson när hon gästar musikprogrammet PSL med Per Sinding-Larsen i SVT.

Zara beskriver svårigheten att själv hålla i vardagens alla trådar och hur hon misstänker att det kan bero på en eventuell adhd-diagnos.

zara larsson 2008
Zara Larsson, 11 år och vinnare av Talang 2008, uppträder på direktsända Sommarkrysset från Gröna Lund i Stockholm 2008.

– Jag går just nu i en utredning för adhd som skulle ske för kanske 15 år sedan känner jag, säger Zara i PSL.

Annons

Då kände Zara Larsson att hon behöver hjälp

Superstjärnan har efter ett långt pandemiuppehåll äntligen genomfört en turné med sex stopp i Norden. Zara berättar att det gått bra tack vare att hon fått hjälp med planering och struktur.

– Jag har en manager, jag har en person som bokar mitt dagliga schema, jag har världens support system runt om mig. Jag klarar typ inte av så mycket själv, säger hon.

Få skulle förvisso klara av en så stor apparat med dansare, musiker och självaste Carola som gästartist, på egen hand. Men Zara upplever hinder även i de mindre projekten i livet.

– Det är så jävla osexigt att vara 24 år och inte ha koll på sitt liv. Att inte kunna ha kontroll på sitt liv, inte kunna ha kontroll på sina känslor. Nu känns det äntligen som att jag måste ta hjälp, förklarar hon.

Har slutat röka gräs

Under året som gått har Zara rannsakat och förändrat skadliga vanor hon haft, så som att röka gräs. I en intervju med TT från mars i år berättade hon:

Annons

– Jag har rökt mycket gräs under mina år, nu har jag slutat med det. Jag är trött på den känslan, den fick mig att känna mig lite ångestfylld. Jag har tillbringat så mycket tid i LA, det är en social grej som alla gör där.

När Zara i oktober i år gästade Fördomspodden bekräftade hon att hon står fast vid beslutet att avstå gräsrökning.

– Jag hatar att känna att det ska vara en del av min personlighet, förstår du vad jag menar? Det är inte sexigt att känna så. Eller så ”tjejerna som röker gräs”. Och så kände jag mig lite ångestriden. Det var skönt att komma bort från det lite grann ändå.

Planerar för USA-flytt utan Lamin Holmén

lamin holmén
Zara Larssons pojkvän Lamin Holmén är dansare och har synts i bland annat Allsång på Skansen.

I PSL på SVT berättar Zara om sina drömmar för det nya året som involverar pojkvännen Lamin Holmén, 28 – och en USA-flytt.

– Nu vill jag flytta till LA, det säger jag varje år och det ska hända. Min pojkvän är anmäld till ett ”US-lottery” där de ger ut green cards. Men om det inte går så måste jag flytta ändå. Jag kan inte vara kvar i Sverige för en kille – även om jag dör för honom, säger Zara Larsson.

Se hela avsnittet där Zara Larsson gästar PSL på SVT Play.

Foto: TT

Källa: SVT

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons