Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Zara Larsson om hotet och hatet i samband med valet

12 sep, 2022 
Zara Larsson
Zara Larsson har tagit till Instagram för att uttala sig om det hat hon mottagit sedan hon uttalat sig om valet, och hur hon oroar sig för nivån på det offentliga samtalet. Dessutom avslöjar hon att saken förvärrats ytterligare av att det i samband med detta läckts privata bilder på henne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Artisten Zara Larsson har förutom sin musik gjort sig känd för att inte skygga från att säga vad hon tycker. Hon har länge delat sina feministiska åsikter online, och hon har i samband med valet 2022 offentligt tagit ställning för Vänsterpartiet. I en Tiktok-video uppmanar hon bland annat sina följare att "rösta med ditt hjärta och rösta med din mänsklighet", något som delats på Vänsterpartiets Twitter.

Nu uttalar hon sig om det hat som vällt in de senaste 24 timmarna, och hur grova kommentarer hon fått ta emot. På Instagram skriver hon bland annat:

"Vad fan gör vi åt den här otroligt obehagliga tonen på Twitter och internet överlag? (...) det har varit så mycket nazister och kvinnohatare i mina notiser senaste dagen att jag tappar det. Ser Sverige ut såhär? Har jag glömt språket som används online? Hoten och kränkningarna är på en ny nivå."

Många har reagerat på de höga tongångarna under den senaste valrörelsen, och i en granskning kunde ETC avslöja att Sverigedemokraterna, inspirerade av Trumps valrörelse 2016, haft avlönade trollarmér som jobbat för att piska upp stämningen på sociala medier och i kommentarsfält.

Annons

Zara om de läckta bilderna

I inlägget skriver Zara Larsson även att det är "så mycket bimbo, så mycket hora, så mycket avlida (helst i Gulag)" i kommentarerna som riktas mot henne, och att hon känner sig ledsen över riktningen Sverige är påväg mot.

Dessutom berättar hon att det ska ha läckts bilder på henne, och att de nu är i händerna på de som hatar och hotar henne på internet.

Zara Larsson lyfter även att hon känner en oro för de unga män som radikaliseras in i extremhögern och ställer sig själv och sina följare frågan hur de ska stoppa utvecklingen.

Stöttas i kommentarer

Inlägget på Zara Larssons Instagram har redan flera hundra kommenterar och hon stöttas bland annat av artisten Lisa Nilsson, designern Ida Sjöstedt och artisten Mariette.

kommentarer zara larrson

VIDEO: viktiga FEMINSTISKA FRAMSTEG de senaste 20 åren

De största framstegen för feminismen de senaste 20 årenBrand logo
De största framstegen för feminismen de senaste 20 åren

Foto: TT, Instagram.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons