Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Zara Larsson förklarar de svenska maträtterna på Ikea

06 dec, 2018 
AvSofia Börjesson
Zara Larsson äter kex från Ikea.
Zara Larsson förklarar ätbara favoriter från Ikea för sina amerikanska fans i ett nytt klipp från Womens Health. Se det här!
Annons

Den svenska maten är och förblir något som andra nationer älskar att narra Sverige för. Kalles kaviar, inlagd sill och knäckebröd verkar nämligen vara det konstigaste man kan stoppa i munnen.

Womens Health tog tillvara på detta faktum och bad artisten Zara Larsson förklara ett gäng ätbara ting från Ikea – och även ge sin syn på huruvida Ikeas varianter verkligen smakar som originalrätterna i Sverige.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I ett Youtube-klipp smakar hon på bland annat sill, köttbullar, knäckebröd, kladdkaka och rabarberpaj och hon förklarar vad kafferep och fika är.

– Du går till ett ställe som typ Starbucks, fast helst mysigare, och sedan sitter du och snackar skit och dricker kaffe. Det finns ett speciellt ord för det, och det är ”fika”. Det är en viktig del i svensk kultur, förklarar hon.

Hon ger även en känga åt de svenskar som uttalar kex ”chex”.

– Vissa konstiga människor säger ”chex” men det är inte alls så det uttalas. Det är bara en konstig dialekt på svenska – lita inte på folk som säger så.

Annons

Slutligen får hon välja vilka två favoriter bland de ätbara varorna, och det blir sillen och köttbullarna.

Zara Larsson är just nu aktuell med låten Ruin My life som spelas varm, ja, överallt. Nyligen släpptes även en akustisk version av låten med piano. Den kan du lyssna på här.

Se klippet med Zara Larsson här

Läs mer:

Annons