Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Whoyouare i samarbete med Icona Pop

17 jun, 2015 
AvLisa Arnell
Annons

Bea Åkerlund ligger bakom nya modeplattformen Whoyouare.com. I dag lanserades den nya videon till Icona Pops Emergency. Creative director och stylist för videon är Bea. 

Den übercoola, världskända, flitigt anlitade stylisten och kreativa urkraften Bea Åkerlund lanserade tidigare i våras plattformen www.whoyouare.com, ett community där kreatörer kan föras samman och mötas (drömmen är att hitta den nya John Galliano!). Och de kreativa samarbetena är i full gång.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I dag kl 16 släpps nya videon till Icona Pops låt ”Emergency” – ett samarbete mellan popduon och WHOYOUARE. Bea Åkerlund är creative director för videon och även ansvarig stylist. I videon syns Aino och Caroline i plagg designade av det hypade Londonbaserade modevarumärket KTZ och alla plagg som syns i videon finns att köpa på www.whoyouare.com.

Vi bad Icona Pop att svara på några frågor kring samarbetet med Bea, framtidsplanerna och kommande plattan. Videon ser du längst ner i artikeln.

Annons

Hur startade det här samarbetet? 

– Vi har under många år beundrat det Bea gör och vi har massa gemensamma vänner. Vi har träffats tidigare och tillsammans med vår stylist Christopher Insulander kom vi fram till att nu var ett bra tillfälle att göra något tillsammans.

Har Bea infört något ”nytt” element i er stil? 

– I vårt första samarbete Emergency-videon kände vi att det va kul att ta ut svängarna tillsammans. Låten är galen och Bea hjälpte oss att pusha stilen en extra notch. Älskar att hon är så kreativ och verkligen lever art och fashion. För oss var det viktigt att våga testa något nytt, men fortfarande att det kändes 100% vi.

Ni har tidigare sagt att ni gärna är på scen i sneakers – vad blir det för skor i videon? 

– Haha, har vi? Vi älskar sneakers men använder mycket klackar också. I videon använder vi smärtfullt höga skor, men sjukt snygga är dom!

Whoyouare.com känns som en webbshop skräddarsydd för scenklädesinköp? Håller ni med?

Annons

– Ja, hur många gånger har man inte sett något sjukt snyggt i en video eller på en plåtning men inte alls vetat hur man skall få tag på det. Whoyouare känns verkligen som en mötespunkt för kreativa och nyfikna människor där alla kan samlas och tipsa varandra. Vi har redan hittat massor som vi vill ha! Farligt!

Vad händer för Icona Pop framöver?

– Vi skriver på vår platta just nu och repar inför vår kommande turné som support act till One direction. Det är full fart och vi är sjukt pepp!

icona-pop-whoyouare-emergency4

Klackarna i taket! Icona pop ur videon.

Annons