Whitney Port: Därför slutade jag amma mitt barn efter två veckor

whitney port

The Hills-stjärnan Whitney Port blev mamma till sonen Sonny 2017. Nu berättar hon om beslutet att inte amma sitt barn i mer än två veckor.
15 februari, 2022
Det hände sedan med karaktärerna från The Hills
2:22

Efter reklamen: Det hände sedan med karaktärerna från The Hills

(2:22)

Slå på ljud

Whitney Port, 36, slog igenom som realitystjärna i The Hills på MTV 2006. Därefter fick hon en egen spinnoff-serie, The City, och agerade domare under flera säsonger av Britain & Ireland’s Next Top Model.

Audrina Patridge, Whitney Port, Lauren Conrad

Året är 2007 och Whitney Port poserar med kompisarna från The Hills, Audrina Patridge och Lauren Conrad .

Idag är Whitney Port influencer, Youtuber och kläddesigner. Allt sedan hon blev mamma för första gången 2017 har Whitney även slagit ett slag för att minska så kallat mammaskammande, fenomenet att kasta skit på mammor i sociala medier. I en ny intervju med podcasten Me Becoming Mom berättar stjärnan om varför hon slutade amma sin son redan efter två veckor.

Fick skuldkänslor över amningen

– Redan samma kväll som jag kom hem med honom var mina bröstvårtor så flagnade och torra och blodiga och gjorde så ont att jag inte kunde amma mer. Då plötsligt slog det mig att ”vad ska Sonny äta?”, och så hade jag aldrig tänkt tidigare, berättar Whitney i podden.

– Det var då det blev väldigt emotionellt för mig och jag började känna starka skuldkänslor, fortsätter hon.

Whitney beskriver hur hon fortsatte att försöka få till amningen i två veckor innan hon övergick till bröstpump.

– Att pumpa kändes enklare för mig och jag lyckades få ut tillräckligt med mjölk för att mata honom med enbart bröstmjölk under sex månader, säger Whitney.

Drabbats av flera missfall

I podcasten säger Whitney att om hon någonsin får bli mamma igen, ska hon undvika sådant som ger henne prestationsångest, till exempel amning. Whitney berättar att trots att hon kämpade i ett halvår med att ge sin son bröstmjölk, skulle hon inte göra om det igen. Pressen på att vara en bra mamma och göra det ”rätta” blev för stor.

whitney port om tim rosenman

Whitney Port och maken Tim Rosenman ute på promenad med deras förstfödda, Sonny.

– Jag var så fokuserad på att ta mig igenom pumpande, amning, hela grejen, och fick mjölkstockning tre gånger. Det var en soppa, det var en riktig soppa, berättar hon.

Sedan Sonny föddes har Whitney och maken Tim Rosenman kämpat med att skaffa ett syskon. Whitney har drabbats av tre missfall och en kemisk graviditet. I november i fjol förlorade hon och maken ett barn i magen efter en tids fysiska besvär för Whitney. På Instagram beskrev hon sedan känslan av sorg, men också till viss del lättnad:

– Jag vill inte ta lätt på det som hänt men en positiv sak är i alla fall att jag inte mår skit fysiskt längre, skrev Whitney.

Källa: People

Foto: TT