Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Way Out West 2020 ställs in på grund av corona

20 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Robyn sjunger för publik
Way Out West ställer in festivalen helt 2020, anledningen är den rådande coronapandemin. Nu berättar grundarna om musikeventets framtid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Miljontals människor världen över har drabbats av coronaviruset. I ett försök att stoppa smittans framfart i Sverige har Folkhälsomyndigheten förbjudit allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Det har resulterat i att flera artister har tvingats ställa in eller skjuta upp sina konserter. Galor, event och andra tillställningar går just nu inte att genomföra.

Tidigare har det meddelats att MET-galan i USA inte kommer att gå av stapeln i år, Oscarsgalan ligger även den risigt till. I Sverige har bland annat Gröna Lund tvingats ställa in alla sina konserter i sommar, och Håkan Hellström skjuter upp sina konserter på Ullevi till augusti 2021.

Way Out West 2020 ställs in

Nu kommer beskedet att även jättefestivalen Way Out West ställs in, detta rapporterar tidningen Göteborgs-posten. Grundarna Ola Broquist och Patrick Fredriksson berättar att beslutet kom nu i helgen efter samtal med arrangörerna Luger.

Annons

– Det har varit en process i olika stadier. I början av corona kändes det som att det nog skulle kunna gå över ganska snabbt. Sedan insåg man stegvis att det nog inte var sannolikt med en festival, säger Ola Broquist och fortsätter:

– Sedan ska vi inte hymla med att det varit svårt att förhålla sig till att det saknats tydliga besked. I Norge och Danmark har myndigheterna satt ett tydligt datum, sista augusti, och då är det ju liksom inget snack.

Artisterna som skulle uppträtt på Way Out West 2020

Festivalen skulle ha ägt rum 13-15 augusti i år, och artister som Robyn, Khalid och Jayda G skulle ha uppträtt under den tre dagar långa festivalen i Slottsskogen i Göteborg.

Ola Broquist och Patrick Fredriksson säger att man nu har en tät dialog med skivbolag och artister för att istället försöka göra nästa års Way Out West så bra som möjligt.

– I princip alla vi pratat med säger att de vill komma nästa sommar. Men det är klart att även de delar känslan alla har av att man inte vet hur framtiden ser ut, säger Ola Broquist.

Annons

De försöker dock att se ljust på framtiden och hoppas att nästa års festival, som är planerad till 12-14 augusti, blir som de har tänkt sig.

– Nu är ambitionen att 2021 ska bli den allra bästa Way Out West någonsin, säger Ola Broquist.

Om du köpt biljetter till Way Out West

Enligt Göteborgs-posten ska de som har köpt biljetter till årets festival kunna behålla dem till nästa år. Alla som väljer att behålla sin biljett blir då uppgraderade till premium-nivå.

De som hellre vill få pengarna tillbaka kommer att få det.

Det här är Way Out West:

LÄS MER:

Trendigaste looksen på Way Out West

Efter Robyn-festivalen – besökare får pengarna tillbaka

Inställda konserter, shower och utställningar du nu kan uppleva online

Annons