Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kolla in trailern för Nya Vinterviken på Netflix

31 aug, 2021 
AvNina Nyström
John-John och Elisabeth
I mitten av 90-talet var Vinterviken en av de allra största filmsnackisarna, och den dramatiska berättelsen om klasskillnader, kärlek och fördomar är än i dag en riktig klassiker. Nu, 25 år senare, är John-John och Elisabeth är tillbaka, i en modern nytappning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nytt på Netflix i septemberBrand logo
Nytt på Netflix i  september

I den romantiska dramafilmen får vi följa 16-årige John-John som bor med sin mamma, lillasyster och kriminella styvpappa i en förort utanför Stockholm. En dag räddar han en liten flicka från att drunka. Som tack blir han inbjuden till flickans familj i ett exklusivt bostadsområde – en stor kontrast till kvarteren där John-John bor.

Där möter han flickans storasyster Elisabeth och det blir starten på en inte helt okomplicerad kärlekshistoria.

Baserad på Mats Wahls bok

Historien om Vinterviken är baserad på en roman av Mats Wahl från 1993, och producenten Teresa Alldén menar att temat i boken är lika aktuellt nu som då.

Annons

– Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet, säger producenten Teresa Alldén i ett pressmeddelande.

Vinterviken 2021 har premiär på Netflix den 8 september.

John-John och Elisabeth i poolen.
Minns du poolscenen?

I rollen som Elisabeth ser vi Elsa Öhrn som gör sin skådespelardebut i filmen. John-John spelas av Mustapha Aarab som vi känner igen från tv-serien Björnstad. I övriga roller hittar vi bland andra Loreen (i rollen som John-Johns mamma) och Magnus Krepper, Marika Lagercrantz och Albin Grenholm.

Annons

– Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av Vinterviken där de övergripande samhällsproblemen är desamma – men ändå matchar samtiden. Jag är så glad att få arbeta med ett sånt kreativt team med många begåvade människor i alla åldrar. Elisabeth känns mer komplex i den här versionen och kontrasterna mellan henne och John-John är större – men det är nog just därför de dras till varandra, säger Elsa Öhrn.

Originalfilmen Vinterviken från 1996

Lina Englund och David Tainton
Lina Englund och David Tainton som Elisabeth och John-John 1996.

1996 spelade David Tainton rollen som John-John, Kjell Bergqvist gestaltade den kriminella styvpappan och Peter Haber gjorde rollen som Elisabeths pappa i den rika familjen. Anki Lidén, mamma till Tim ”Avicii” Bergling, spelade mamman i överklassfamiljen.

SE TRAILERN för nya Vinterviken här!

Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons