Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Viktigaste ögonblicken från avsnitt 2 av Vår tid är nu

05 nov, 2019 
AvMoa Alfredsson
Nina Löwander Vår tid är nu
Gustaf försöker övertyga Nina om att ta in Calle som kökschef. Maggan grips av polisen. Och rocklegenden Jimi Hendrix besöker stan. ELLE listar de vikigaste ögonblicken från andra avsnittet av Vår tid är nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På grund av all dramatik i det första avsnittet går det allt sämre för Djurgårdskällaren som numera går under namnet Ninas. Något som leder till att Nina tar allt större risker för att locka tillbaka gästerna. Maggan blir tagen av polisen och Esters avsikter blir allt tydligare. Det finns mycket att avhandla i andra avsnittet på Vår tid är nu. ELLE listar dom viktigaste händelserna du måste ha koll på.

Här är 8 saker vi bara måste prata om!

1. Ninas nya köksmästare

Vi håller med Angelo. Det behövs en ny köksmästare på Ninas. Det inser även Gustaf och Bellan som försöker övertala Nina att fråga Calle om han skulle kunna ta över i köket. Något som Nina inte alls är speciellt entusiastisk över. Men när det krisar (läs: när kronprinsen ska komma på besök) frågar hon honom rätt ut. Men han kan inte. Han har ett annat jobb. Nä, vi bara skoja, det klart att han springer efter henne på vägen ut och återvänder till Djurgårdskällarens kök. Vi hoppas att det inte bara var tillfälligt.

Annons

2. Triangeldramat

Förra veckan förutspådde vi ett triangeldrama och i avsnitt två blev det verklighet. Uno är uppenbart ledsen över att Christina och Johan nu inlett en relation. Även om Christina just nu verkar väldigt intresserad av Johan så tror vi inte att det är dags att räkna bort Uno än.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Johan och Christina
Christina och Johan kommer allt närmare varandra.

3. Anklagelserna mot Peter

Nina besöker Peter och anklagar honom för det vi alla tänkt: att han skulle haft något att göra med tårgasattacken på Ninas i förra avsnittet. Han skäller ut Nina men oroar sig sedan för att någon annan på Club Royal kan ha haft något att göra med attacken. Mirko, gangstern som nämndes redan förra veckan, arbetar nämligen på Club Royal. Men både Mirko och Ester intalar Peter att Club Royal inte haft något med Ninas förstörda premiärkväll att göra.

Annons

4. VIP

Nina blir allt mer desperat när det kommer till att locka tillbaka gästerna till nattklubben för att undvika en konkurs. I ett försök att locka Kronprinsen till Ninas ger hon bort 10 medlemskort till klubben som gör det möjligt för innehavaren, oavsett om hen är myndig eller inte, att komma in på klubben. Detta resulterar i att ett ungt klientel besöker klubben, något som skulle kunna kosta Nina hennes alkoholtillstånd. Någon Kronprins kommer inte.

Nina Löwander på kontoret på Ninas.
Nina gör allt för att locka tillbaka gästerna.

5. Besöket på svartklubben

Maggan följer med Lilly till en svartklubb för homosexuella. Men besöket blir inte långvarigt eftersom polisen stormar klubben och både Maggan och Lilly tvingas med till stationen. Som socialborgarråd kan detta få stora konsekvenser.

Annons

6. Jimi Hendrix saves the day

Efter Kronprinsens no-show är kvällen på Ninas påväg att bli ett totalt fiasko. Men precis när alla tror att det är kört dyker ingen mindre än Jimi Hendrix med sällskap upp på klubben. Rocklegenden lockar stockholmsborna tillbaka till Ninas och kvällen blir minst sagt en succé.

Jimi Hendrix besöker Stockholm och Ninas.
Jimi Hendrix besöker Stockholm.

7. Underrättelseorganisation IB

Vi får också reda på att Uno jobbar med en underrättelseorganisation i Sverige och ger polisen information om de kommunistvänliga kompisarna han hänger med. Vi misstänker att Christina inte kommer bli glad om (eller snarare när) hon får reda på detta.

Uno, Nina Löwander och de politiskt aktiva i Vår tid är nu.
Uno förråder Johan och de andra.

8. Esters svek

Avsnittet slutar på ett sätt som gör oss så frustrerade över att vi måste vänta en hel vecka innan fortsättningen följer. Ester och Mirko har tillsammans genomfört attacken på Ninas. Och inte bara det. De har även en relation. DUN DUN DUUUUN!

Nya avsnitt av Vår tid är nu släpps varje måndag på SVT Play eller går att se 20.00 på SVT. De tidigare säsongerna går att streama på SVT Play nu. Varje vecka kommer ELLE att diskutera det senaste avsnittet av serien så missa inte det!

Foton: Johan Paulin/SVT

LÄS MER:

Här är allt du behöver veta om premiären på säsong 3 av Vår tid är nu! 

Julia Heveus spelar Ninas dotter Christina i Vår tid är nu

Därför är inte Gustaf med i nästa säsong av “Vår tid är nu”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons