Vi måste prata om premiären av tredje säsongen av Vår tid är nu

29 okt, 2019 
AvMoa Alfredsson
Vår tid är nu säsong 3
Äntligen är succeserien tillbaka med en tredje säsong. ELLE listar de viktigaste ögonblicken du måste ha koll på i från premiäravsnittet av Vår tid är nu.
Annons

Det har gått sex år sedan vi lämnade Calle, Nina och resten av gänget på Djurgårdskällaren i andra säsongen av Vår tid är nu. Tiden den här gången är 1968, Vietnamkriget ligger som en slöja över första avsnittet och vårt favoritpar har inte sett varandra på flera år. ELLE har tittat på det första avsnittet av säsong tre – och diskuterar de viktigaste ögonblicken!

21. Christina is all grown up

Sist vi såg henne var hon bara ett barn som frågade varför hon inte fick bo hos sin mamma. Nu bor hon inte bara hos Nina, hon är även värdinna för den nya nattklubben som Djurgårdskällaren förvandlats till. Även den går under namnet Nina. Och kan vi inte bara ta en stund att uppskatta att Christina är en lika stor stilikon som mamma Nina? Den bruna jackan. Hårbandet. Nämen vi orkar inte så snyggt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Möt den nya huvudkaraktären Christina (Julia Heveus).

2. Nina och Calle har inte sett varandra på flera år…

Det vi alla var oroliga över skulle hända har hänt. Det är slut mellan Nina och Calle. Och de verkar inte ha sett varandra på flera år. Efter att Christina bjudit Calle till invigningen av diskoteket Ninas och han motvilligt kommit dit frågar han Nina om hon fortfarande är arg på honom.

Annons

– Du betyder ingenting för mig, svarar Nina.

Men allt hopp är inte förlorat. När Ninas kökschef slutar har hon problem med att hitta en ny. Och vi röstar på Calle som ersättare. Vi håller alla tummar vi har för en återförening mellan paret och att de lever lyckliga i alla sina dagar. Och så vidare. Och så vidare.

Calle (Charlie Gustafsson) och Ninas (Hedda Stiernstedt) romans började redan i säsong 1! Men hur kommer det egentligen att sluta?

3. Är Uno och Christina nya Nina och Calle?

Eller är Christina mer intresserad av vänsterrebellen John? Förmodligen är det ett triangeldrama vi har att se framemot. Och vi har inte hunnit bestämma oss än vem vi hejar på.

Uno (Oskar Laring), Christina (Julia Heveus), Mark (Antonio Tengroth) firar öppningen av Ninas.

4. Gustav har flytt landet

Närmare bestämt till Tanzania för att missionera. Är det för mycket att önska sig att den nya tiden ska ge Gustav det lyckliga slut han ändå förtjänar?

Gustaf (Mattias Nordkvist) är tillbaka i Stockholm för att hjälpa Nina (Hedda Stiernstedt) med invigningen.

5. Peter har öppnat nattklubb – och är fortfarande bitter

Kommer ni ihåg Peter i första säsongen? Vilken fin person han ändå var då. Men på två säsonger har han hunnit förändras – och inte till det bättre. I tredje säsongen har han öppnat nattklubben Royal (som har en överraskande burlesque-ig känsla) tillsammans med Ester. Och paret är fortfarande arga på Nina och Gustav och det ser ut att vara en lång väg kvar till en återförening.

Peter (Adam Lundgren) har öppnat Club Royal sen sist vi såg honom.

6. Roos tycker att det har gått för långt!

Roos levererar som vanligt avsnittets roligaste replik när han förskräcks över den nya moderna stilen!

Annons

– Gustav, blå jeans!

7. Maggan återförenas med Britt

I sista avsnittet av förra säsongen blev Maggan mer eller mindre dumpad av Britt, men de har hittat tillbaka till varandra. Men så träffar Maggan (exet) Lilly och är det bara vi eller fanns det fortfarande något i luften där?

Britt (Tova Magnusson) och Maggan (Josefin Neldén).

8. Ninas invigning saboteras

På invigningen av Ninas nattklubb saboterar någon kvällen med tårgas. Alla tvingas utrymma lokalen och Christina blir nedtrampad och hamnar på sjukhus. Efter incidenten är det inte många gäster som vågar sig tillbaka till klubben och hur de ska få tillbaka sitt klientel återstår att se.

Sedan är frågan vem som egentligen saboterade kvällen? Hittills har vi två misstänkta.

Annons

1. Vänster-studenterna som Christina bjudit in till klubben. Eller:

2. Hade någon verkligen blivit förvånad om Peter och Ester tagit sitt hat ett steg längre?

Nya avsnitt av Vår tid är nu släpps varje måndag på SVT Play eller går att se 20.00 på SVT. De tidigare säsongerna går att streama på SVT Play nu. Varje vecka kommer ELLE att diskutera det nyaste avsnittet av serien så missa inte det!

Foton: Johan Paulin/SVT

LÄS MER: 

Annons
Innehåller annonslänkar