Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Vera Vitali om familjelivet: Det har jag lärt mig från Bonusfamiljen

27 aug, 2021 
AvElin Jonsson
vera vitali och dottern Inga -föddes augusti 2020.
I höst är det premiär för fjärde säsongen av Bonusfamiljen, därför tog ELLE sig ett snack med huvudrollsinnehavarna Vera Vitali och Erik Johansson. Här öppnar de upp om sina karaktärers familjeliv kontra sina egna erfarenheter i familjen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så blir kommande säsong av BonusfamiljenBrand logo
Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

Den 25 oktober är det dags för premiären av den fjärde säsongen av Bonusfamiljen på SVT, ett program som tittarna verkligen längtat efter.

Första säsongen av succéserien hade premiär 2017. Serien är en dramakomedi skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. I huvudrollerna ser vi Vera Vitali (Lisa) och Erik ”Jerka” Johansson (Patrik) som lever i en bonusfamilj med sina respektive barn från tidigare förhållanden.

Det händer i Bonusfamiljen säsong 4

I den kommande säsongen kommer vi få se hur karaktärerna Lisa och Patrik tacklar livet som småbarnsföräldrar samtidigt som den nu tvååriga sonen Buster, med Downs syndrom, kräver extra mycket av sina föräldrar. I samma veva tar Lisas verksamhet fart medan Patrik hamnar i en otäck konflikt på jobbet. På grund av detta blir Patrik hemmapappa, vilket leder till deras största utmaning hittills.

Erik Johansson och Vera Vitali som sina karaktärer Patrik och Lisa i SVT:s Bonusfamiljen.
Erik Johansson och Vera Vitali som sina karaktärer Patrik och Lisa i SVT:s Bonusfamiljen.

Intervju med Vera Vitali och Erik Johansson

Vi fick en pratstund med huvudrollsinnehavarna Vera Vitali och Erik Johansson med anledning av den nya säsongen där skådisarna öppnade upp om sina egna familjeliv kontra sina karaktärer. Erik ”Jerka” Johansson slår fast att han till skillnad från Patrik i serien, vill till att vara lite mindre principfast.

Annons

– Jag tror att jag vill vara lite mer lösare i kanterna vad gäller mitt föräldraskap, säger Erik Johansson varpå Vera Vitali snabbt flikar in:

– Och jag är nog snarare tvärtom, Lisa är lite väl lös i kanterna. Jag vill nog ha lite mer ramar och struktur. Så jag lär mig ju av henne också, vad som kan bli en konflikt och vilka konsekvener man kan få av att vara så här ”men det är lugnt, va lite glada”.

vera vitalis kärlek kiljan på gala 2020
Vera Vitali med sin sambo Kiljan Ardal på ELLE-galan på Grand Hotel i fjol.

Vera Vitalis ord om sitt familjeliv

Vera Vitali fortsätter förklara vad hon tar med sig från sin karaktär hem till sitt familjeliv, och hon gör klart att hon vill undvika Lisas konflikträdsla och backar gärna från hennes sätt att ”tycka att allt bara löser sig”.

Annons

– Jag försöker ju lära mig av saker, som Lisa gör som inte är bra, haha, säger Vera Vitali och fortsätter förklara vad hon menar:

– Det kanske är just den där lite naiva inställningen hon har ibland, av att hon vill att alla ska vara glada och att det ska vara så bra stämning. Hon kanske inte vågar ta tag i konflikter så mycket, och är typ överbeskyddande. Och hon kanske är lite sådär att hon får dåligt samvete över skilsmässa och barnen. Hon vill bara att barnet som mår dåligt ska må bra. Vilket står i bekostnad på ordning och reda.

– Vilket är saker som inte är så jättebra. Hon är inne och vispar i andra människors liv, och lägger näsan i blöt – för att hon tror att hon gör bra grejer för någon annan, fortsätter hon.

– Så det är väl saker som jag försöker att inte göra!

vera vitali med sin dotter Inga 2020 på plåtning för DN.
Vera Vitali med sin då ungefär en månad gamla dotter under en fotografering med Dagens Nyheter.

Foto: TT

Annons