Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Vem är Lashana Lynch? Allt om nya 007 i James Bond-filmen

05 nov, 2020 
Lashana Lynch är nya agent 007 i James Bond
Det är bekräftat – Lashana Lynch är nya agent 007. Här är allt du behöver veta om Lynch, den första svarta kvinnan att spela agenten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du kanske inte visste om Lashana LynchBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Lashana Lynch

Daniel Craigs tid som världskända agenten James Bond börjar nå sitt slut och äntligen är efterträdaren här. Skådespelaren Lashana Lynch tar över rollen som agent 007 och skriver historia som den första svarta kvinnan att spela agenten. ELLE har samlat allt du behöver veta om Lynch.

Vem är Lashana Lynch?

Lashana Lynch, eller Lashana Rasheda Lynch som hon egentligen heter, är en brittisk skådespelare född i London den 27 november 1987. Lynch gjorde sin filmdebut 2012 i den brittiska dramafilmen Fast Girls. Efter det syntes skådespelaren i flera TV-produktioner, däribland BBC-filmen The 7.39 och filmerna Silent Witness och Death in Paradise. 2015 hade hon även en återkommande roll i brittiska komediserien Crims.

Spelade krigspilot i captain marvel

2016 tog Lynch karriär ytterligare ett steg framåt när hon fick huvudrollen i den amerikanska dramaserien Still Star-Crossed. Där spelade hon Rosaline Capulet. Men det var först 2019 då karriären tog fart på riktigt – och dörrarna till Hollywood öppnades med besked. Lynch landade rollen som krigspiloten Maria Rambeau i Captain Marvel, en insats som fick upp mångas ögon för skådespelaren.

Lashana Lynch och Daniel Craig i James Bond
Kommande James Bond-filmen No Time to Die är Daniel Craigs sista – sedan tar Lashana Lynch över rollen som agent 007.

Lashana Lynch blir nya agent 007

Från krigspilot till ikonisk agent. Den kommande James Bond filmen, No Time to Die, är den tjugofemte i ordningen och har premiär i april 2021. Filmen skulle ursprungligen haft premiär i april 2020 men datumet blev framflyttat vid två tillfällen på grund av rådande coronapandemi. I filmen kommer James Bond (Daniel Craig) gå i pension och lämna över sitt världskända agentnummer 007 till Nomi – Lashana Lynchs rollfigur.

Annons

Lynch blir den första svarta kvinna någonsin att spela agent 007, något som det började ryktas om för flera månader sedan. I en intervju med Harper's Bazaar berättar Lynch om hur hon behövde radera sina sociala medier-konton på grund av mängder av negativa kommentarer och påhopp.

– Jag är bara en svart kvinna, om en annan svart kvinna hade fått rollen hade hon fått ta emot samma attacker. Men jag får påminna mig själv om att en debatt pågår och att jag är en del av något revolutionerande, menar Lynch.

I dagsläget vet vi inte om Lashana Lynch kommer spela agent 007 i mer än en Bondfilm, men en sak är säker. No Time to Die har premiär i april 2021 – och som vi längtar.

Foto: TT.

LÄS MER:

Lashana Lynch är den nya agent 007 i kommande James Bond-filmen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons