Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

SVT släpper dokumentär om Vår tid är nu – då har den premiär

13 dec, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Har du redan plöjt igenom säsong 3 av Vår tid är nu? Snart kan du se Tystnad, tagning, kamera på SVT, en ny dokumentär om den populära serien.
Annons
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höstBrand logo
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst

Berättelsen om familjen Löwander på anrika Djurgårdskällaren är över. Under hösten har den sista säsongen sänts på SVT, en tv-serie som genom åren lockat miljoner tittare.

Säsong 3 utspelar sig i tidsperioden 1968-1971, alltså över 25 år sedan vi först lärde känna syskonen Nina, Peter och Gustaf:

– I den tredje säsongen befinner vi oss alltså i en helt ny tid. Året är 1968, vilket är en väldigt spännande tid rent politiskt i Sverige. Det är till exempel ett helt nytt vänstergäng som kommer in i serien. Men vi kommer fortfarande att vara kvar på restaurangen och Calles och Ninas kärlekshistoria kommer fungera som en röd tråd genom berättelsen, berättade skådespelaren Charlie Gustafsson (Calle) när vi träffade honom på SVT:s presentation av höstens program.

Men vi behöver inte säga farväl riktigt än. Nästa år släpps nämligen en specialsäsong av serien, som tar vid ungefär ett halvår efter händelserna i säsong 1. Och det blir det definitiva slutet på en av SVT:s mest lyckade produktioner någonsin:

Annons

– Det här har verkligen varit en era. Vår tid är nu kommer verkligen alltid att vara en väldigt speciell period i våra liv. Vi har jobbat med det här så länge, vi är inne på vårt fjärde år snart och det är klart att det har betytt jättemycket för oss både privat och i arbetslivet, sa Hedda Stiernstedt (Nina) under programpresentationen.

Tystnad, tagning, kamera: Ny dokumentärserie om Vår tid är nu

Specialsäsongen har dock inte premiär förrän julen 2020 – en lång väntan för alla fans som redan sett klart serien. Som plåster på såren släpper SVT snart Tystnad, tagning, kamera, en ny dokumentär om inspelningen av den tredje säsongen.

En bild från dokumentärserien Tystnad, tagning, kamera, som handlar om SVT-serien Vår tid är nu.
Missa inte Tystnad, tagning, kamera i jul!

Här får vi följa med bakom kulisserna på Vår tid är nu och träffa såväl skådespelare som scenografer och statister:

Annons

Berättelsen bakom Vår tid är nu är en dokumentärserie i två avsnitt där seriens skådespelare och manusförfattare berättar om bakgrunden till seriens uppkomst och om de verkliga människor och händelser som inspirerat serien”, skriver SVT i ett nytt pressmeddelande. 

Tystnad, tagning, kamera har premiär på SVT Play den 16 december 2019. 

Läs mer: 

Foto: Johan Paulin //SVT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons