SVT släpper dokumentär om Vår tid är nu – då har den premiär

SVT släpper dokumentär om Vår tid är nu – då har den premiär

Har du redan plöjt igenom säsong 3 av Vår tid är nu? Snart kan du se Tystnad, tagning, kamera på SVT, en ny dokumentär om den populära serien.
13 december, 2019
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst
Slå på ljud

Berättelsen om familjen Löwander på anrika Djurgårdskällaren är över. Under hösten har den sista säsongen sänts på SVT, en tv-serie som genom åren lockat miljoner tittare.

Säsong 3 utspelar sig i tidsperioden 1968-1971, alltså över 25 år sedan vi först lärde känna syskonen Nina, Peter och Gustaf:

– I den tredje säsongen befinner vi oss alltså i en helt ny tid. Året är 1968, vilket är en väldigt spännande tid rent politiskt i Sverige. Det är till exempel ett helt nytt vänstergäng som kommer in i serien. Men vi kommer fortfarande att vara kvar på restaurangen och Calles och Ninas kärlekshistoria kommer fungera som en röd tråd genom berättelsen, berättade skådespelaren Charlie Gustafsson (Calle) när vi träffade honom på SVT:s presentation av höstens program.

Men vi behöver inte säga farväl riktigt än. Nästa år släpps nämligen en specialsäsong av serien, som tar vid ungefär ett halvår efter händelserna i säsong 1. Och det blir det definitiva slutet på en av SVT:s mest lyckade produktioner någonsin:

– Det här har verkligen varit en era. Vår tid är nu kommer verkligen alltid att vara en väldigt speciell period i våra liv. Vi har jobbat med det här så länge, vi är inne på vårt fjärde år snart och det är klart att det har betytt jättemycket för oss både privat och i arbetslivet, sa Hedda Stiernstedt (Nina) under programpresentationen.

Tystnad, tagning, kamera: Ny dokumentärserie om Vår tid är nu

Specialsäsongen har dock inte premiär förrän julen 2020 – en lång väntan för alla fans som redan sett klart serien. Som plåster på såren släpper SVT snart Tystnad, tagning, kamera, en ny dokumentär om inspelningen av den tredje säsongen.

En bild från dokumentärserien Tystnad, tagning, kamera, som handlar om SVT-serien Vår tid är nu.

Missa inte Tystnad, tagning, kamera i jul!

Här får vi följa med bakom kulisserna på Vår tid är nu och träffa såväl skådespelare som scenografer och statister:

Berättelsen bakom Vår tid är nu är en dokumentärserie i två avsnitt där seriens skådespelare och manusförfattare berättar om bakgrunden till seriens uppkomst och om de verkliga människor och händelser som inspirerat serien”, skriver SVT i ett nytt pressmeddelande. 

Tystnad, tagning, kamera har premiär på SVT Play den 16 december 2019. 

Läs mer: 

Därför är inte Gustaf med i nästa säsong av Vår tid är nu 

Julia Heveus spelar Ninas dotter Christina i Vår tid är nu

Ny specialsäsong av Vår tid är nu – då har den premiär 

Foto: Johan Paulin //SVT