Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Joel Kinnaman utreds för våldtäkt – detta har hänt

12 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Joel Kinnaman.
Under onsdagen anmäldes skådespelaren Joel Kinnaman för våldtäkt av modellen Bella Davis.
Han nekar till anklagelserna och har i sin tur anmält henne för hot och trakasserier, och en domstol i Los Angeles har utfärdat besöksförbud mot modellen.
Det här är allt vi vet nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Joel Kinnaman utreds för våldtäkt – detta har häntBrand logo
TV: Joel Kinnaman utreds för våldtäkt – detta har hänt

I slutet av förra veckan berättade Joel Kinnaman att han ansökt om besöksförbud mot en kvinna som han menar har trakasserat och hotat honom.

”Samtidigt som det är förödmjukande och läskig att träda fram om allt det här, så känns det värre att utstå de eskalerande dagliga hoten om att jag eller mina kära ska skadas och hoten om att gå till pressen med påhittade och elaka rykten om jag inte går med på en lista med krav...” skriver han bland annat på Instagram.

Kvinnan, den svenska modellen Bella Davis, tog också hon till Instagram och anklagade i en rad inlägg bland annat Kinnaman för våldtäkt.

Ord står mot ord

Därefter tog båda parter till rättsliga åtgärder. Skådespelaren anmälde modellen för trakasserier och hot, samtidigt som en domstol i Los Angeles utfärdade kontaktförbud mot Bella Davis. Det innebär att hon inte får komma närmare Kinnaman än 100 yards, vilket motsvarar 91 meter.

Annons

Under måndagen lämnade Bella David i sin tur in en anmälan om våldtäkt mot Joel Kinnaman. Den anmälan togs under torsdagen upp av åklagare som inledde en förundersökning om misstankarna.

– Utredningen är inne i ett tidigt skede och fler utredningsåtgärder behöver genomföras innan det går att ha en uppfattning om vad som kan ha hänt. För närvarande är brottsrubriceringen våldtäkt, säger kammaråklagare Virpi Alajarva vid Åklagarkammaren i Skövde i ett pressmeddelande.

Enligt Bella Davis ska Joel Kinnaman ha våldtagit henne på ett hotellrum i New York 2018. Skådespelaren menar dock att det skedde i samtycke.

Har anlitat en varsin stjärnadvokat

Anledningen till att målet hamnar i Sverige är för att anmälan gjordes här och för att målsägaren finns här, förklarar åklagaren för TV4Nyheterna. Hon menar också att det är svårt att säga hur lång tid det kan ta innan ärendet går vidare.

– Jag kan inte sätta någon prognos, men som med allt annat påbörjar vi arbetet och sen får vi se hur det ser ut. Men det brukar ju ta några månader innan vi vet var vi står, säger Virpi Alajarva.

Annons

Enligt Polisens presstalesperson Christer Fuxborg utreds Kinnamans anmälan om hot och trakasserier i samma utredning.

– Det är samma ärende. De har anmält varandra. Det är en anmälan och en motanmälan, så det utreds i samma utredning och inte separat, utan det går under samma. Hela utredningen ligger hos dem, säger han till Aftonbladet.

Joel Kinnaman har anlitat Johan Eriksson som sin advokat, och Bella Davis har Elisabeth Massi Fritz som advokat. Båda parter nekar till anklagelserna mot sig.

Foto: TT

TV: Se 7 kändisar som valt att lämna sociala medierBrand logo
TV: Se 7 kändisar som valt att lämna sociala medier

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons