Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

utländska stjärnor missar prisutdelningen på Oscarsgalan 2021

25 mar, 2021 
AvJessica Rådne
Oscarsnominerade Molly Sandén
Inför årets Oscarsgala är det många av de nominerade som önskat delta via Zoom, vilket arrangörerna sagt nej till. Nu riktar filmbranschen kritik mot evenemanget.
Annons
17 oförglömliga looks från OscarsgalanBrand logo
17 oförglömliga looks från Oscarsgalan

Beslutet att inte tillåta Zooom-deltagande vid prisutdelningen på Oscarsgalan 2021 har lett till att många stjärnor inte kommer kunna delta vid evenemanget som sänds från Los Angeles, USA den 26 april, skriver DN och hänvisar till en artikel i Variety.

Nominerade missar prisutdelningen

Variety har pratat med brittiska Emerald Fennell som är nominerad för sin regi av Promising Young Woman i kategorin bästa regi. Hon är riktigt besviken på upplägget.

”Jag orkar inte ens tänka på att jag kan missa prisutdelningen, men jag tänker inte bryta mot lagen och simma över Atlanten för att komma dit. Fast jag hade gjort det om jag hade haft tillräckligt med tid och kraft”, säger Emerald Fennell.

Annons

Anledningen till att Fennell inte kan medverka är förstås på grund av rådande coronarestriktioner som gör att hon inte kan resa till USA.

Fler stjärnor som inte kan närvara

En annan stjärna som inte kommer kunna ta sig till Los Angeles på galakvällen är kinesiska filmskaparen Chloé Zhao, nominerad för bästa regi med filmen Nomadland. Teamen och skådisarna som nominerats i kategorin bästa internationella film kommer också missa prisutdelningen liksom brittiska Carey Mulligan (A Promising Young Woman), waeliska Anthony Hopkins (The Father), brittiska Vanessa Kirby (Pieces of a Woman) och sydkoreanska Yuh-Jung Youn (Minari), skriver DN.

Golden Globe tillät videosamtal

Vid årets upplaga av galan Golden Globe var det många kändisar som deltog via just videolänk. Galan kritiserades senare för ha tappat sin glamorfaktor på grund av svaga uppkopplingar och stjärnor som satt i hemma mjukisar snarare än festkläder, skriver DN.

Annons

Svenska Molly Sandén Oscarsnominerad

En av de många nominerade som inte bor i Los Angeles och därmed kan få svårt att närvara vid Oscarsgalan 2021 är svenska Molly Sandén. Hon är nominerad i kategorin bästa originalsång för sin sånginsats på låten Husavik från Netflix-filmen Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga. På Instagram har hon varit märkbart uppspelt över själva nomineringen.

”Omg omg omg. Jag kan inte sluta le... detta är för galet!”, skrev hon i samband med nomineringen. Återstår att se om Molly kan ta sig till LA för att delta vid prisutdelningen.

Foto: TT

Annons