Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Twilight-författarens nedräkning får fansen att undra

02 maj, 2020 
Av
twilight
Vad har du på gång, Stephenie Meyer? På sin hemsida har Twilight-författaren en tickande nedräkning till klockan 14.30 svensk tid nu på måndag. Fansen frågar sig vad som ska ske – här är teorierna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För femton år sedan kom den första av fyra böcker i den romantiska vampyrserien Twilight. Stephenie Meyers verk har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över och även filmatiserats med Kristen Stewart och Robert Pattinson i huvudrollerna. Meyer driver ett eget produktionsbolag, Fickle Fish, och det är till dess sociala medier som ikonerna under nedräkningen på hennes hemsida nu leder. Har hon en ny film på gång?

Kan vara ny tv-serie

Stephenie Meyer
Författaren Stephenie Meyer räknar ned till något. Vad?

Stephenie Meyer har även skrivit två romaner som till skillnad från ungdomsböckerna i Twilight-serien riktar sig till en vuxen publik; Scifiäventyret The Host och actionthrillern The Chemist. År 2018 offentliggjorde Meyer att hennes produktionsbolag skulle göra en tv-serie baserad på den sistnämnda boken. Kanske är det denna tv-serie som nu ska släppas, lyder en teori.

Annons

Kanske en livestream

Eller så handlar det om The Host. För bakgrunden på nedräkningen är en mörk stjärnhimmel, en estetik som passar The Hosts alientema. Denna roman har dock redan filmatiserats så en teori lyder att det i så fall är någon form av återförening som ska ske. Precis som när casten till hennes film Austenland nyligen träffades genom livestream, vilket produktionsbolaget spelade in och postade i sina sociala medier.

Eller outgiven Twilight-bok

Men det som Twilight-fansen såklart hoppas på är att nedräkningen ska ha något med dessa böcker och filmer att göra. År 2008 läckte ett tidigt manus till en femte Twilight-book, Midnight Sun, ut på nätet. Boken var inte färdig men berättade hela historien ur vampyren Edwards perspektiv, istället för hans kärleksintresse Bellas. Meyer la ut hela det ofärdiga manuset på sin hemsida som svar, och lämnade projektet. Hon ska ha försökt återuppta sitt manus senare, för att än en gång lägga ned det då Fifthy Shades of Grey-författaren E. L. James stal idéen genom att skriva boken Grey, ur sin manlige huvudkaraktär Chritian Greys perspektiv.

Det återstår till måndag eftermiddag för att se vad Stephenie Meyer har i siktet.

Källa: Buzzfeed

Foto: TT

LÄS MER:

Nu kan du hyra The Twilight Swan House på Airbnb

10 år efter Twilight-premiären – minns du det här?

21 superkändisar som du glömt var med i Harry Potter

Annons