TV4 sänder konserter från stängt Gröna Lund

molly sandén

Gröna Lund håller stängt och flera spelningar har fått skjutas upp som följd. Nu presenteras ett konsertformat som ska ge publiken chans att se Molly Sandén, Benjamin Ingrosso och åtta andra artister uppträda ändå.
12 maj, 2020

På grund av förbudet mot evenemang med över 50 personer har nöjesparken Gröna Lund i Stockholm inte kunnat slå upp portarna ännu. Normalt sett skulle deras konsertsommar vara i full gång vid det här laget. Hittills har spelningar med The Hives, Dolly Style, Einár och Kaliffa fått skjutas på obestämd framtid, för att nämna några.

Stora scenen ska nu istället upplåtas till inspelningen av Late night concert, ett TV4-program som fötts ur omständigheterna.

Låtar och samtal

”Som en följd av rådande situation är hela samhället och även musikbranschen starkt påverkad. För att bidra till den svenska musikutvecklingen och ge energi till hela Sverige vill TV4 och Live Nation möjliggöra för artisterna att nå ut till sina fans i ett helt nytt konsertformat”, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Under fem veckor ska tio stora artister få en kväll var att uppträda på ett tomt och stängt Gröna Lund. 

”Varje konsert innehåller förutom respektive artists senaste låtar och största hits även anekdoter från deras karriär tillsammans med tankar om samtiden under samtal som de kurerar själva”, lyder resten av pressmeddelandet.

De uppträder i Late night concert

Fyra namn har släppts än så länge: Molly Sandén, Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och Norlie & KKV. 

”Den här spännande satsningen ger de konsertälskare som just nu inte kan uppleva sina favoritartister live möjligheten att se dem framföra ny musik, gamla favoriter och lära känna dem bättre”, säger Peter Björklund på Live Nation.

Norlie & KKV är en av de bokningar som skulle ha spelat inför publik på Gröna Lund i maj. Både Benjamin Ingrosso och Norlie & KKV är även aktuella i årets omgång av Så mycket bättre som TV4 spelar in på Gotland i sommar.

Late night concert sänds måndagar och tisdagar klockan 23.00 med premiär 18 maj i TV4, TV4 Play och C More.

Foto: TT

LÄS MER:

Artisterna i Så mycket bättre på TV4 2020 

Molly Sandén öppnar upp om tuffa tiden: ”En tomhet”

Felix Sandman: ”Jag vill uppmana killar att visa känslor”