Tv-serierna du måste se – ELLEs bloggare väljer sina favoriter

Tv-serierna du måste se – ELLEs bloggare väljer sina favoriter

Tv-serierna – de slutar aldrig att underhålla och fascinera oss. Vi bad ELLEs bloggare att lista och tipsa om sina favoriter som alla bör se – och vi får allt ifrån "självklarheter" som Game of Thrones och New Girl via The Night Of och Stranger Things till nygamla favoriter i Gilmore Girls och Twin Peaks. Se alla deras tips här!
29 november, 2016

Kära återseenden, klassiska favoriter och guilty pleasures. ELLEs bloggare listar sina måste-serier för en perfekt kickstart på den nya säsongen – eller bara en masterlista på serier att se framöver.

Nina Campioni
nina.elle.se

Oj, var ska man börja!? Den här hösten känns som en äkta comeback-höst, framför allt för serier som man aldrig trodde man skulle få se igen, och på det temat ser jag verkligen fram emot en ny säsong av Prison break (säger bara Wentforth Miller!) och gamla godingen MacGyver. Ni minns väl hur man lekte MacGyver som liten? Äntligen tillbaka! Jag skulle dessutom ljuga om jag sa att jag inte såg fram emot Sarah Jessica Parkers nya Divorce på HBO. Den kombon har ju varit lyckad förr om man säger så … Jag gissar att jag inte heller är helt ensam om att längta ihjäl mig efter en ny säsong av Gilmore girls, kan fortfarande inte fatta att Lorelai ska komma tillbaka i mitt liv!

Men den serie jag allra mest ser fram emot i höst är sci-fi-dramat Westworld. Alltså lyssna på den här mixen: Anthony Hopkins, Thandie Newton, Ed Harris, Evan Rachel Wood, HBO, manus av Michael Crichton, skapad av Jonathan och Lisa Nolan. Det KAN inte bli annat än bra! Den ryktas dessutom bli HBO:s dyraste serie någonsin, alltså dyrare än Game of thrones – mama mia!

Det känns dessutom som att kvinnliga komiker får mer plats än någonsin på tv vilket är fantastiskt. Netflix har precis släppt Don’t trust the b***h in apt 23. Den något långa titeln ger dig bland annat en kaxig Krysten Ritter och James van der Beek (alltså Dawson!) som sig själv. Roligare än man kan tro! Och missa inte Unbreakable Kimmy Schmidt! Ah, ljuva höst!

 

Brita Zackari
brita.elle.se

Parks and recreations – mockumentär om ett gäng som jobbar på kommunhuset i en ministad någonstans i Indiana, mer eller mindre ledda av Leslie Knope som spelas av Amy Poehler. Extremt bra och roligt karaktärsgalleri, och inte sällan lite feminism mellan raderna. Skippa första säsongen och gå rakt på tvåan. Min bästa tv-serie of all times.

The Mindy project – haha-rolig (alla är ju tyvärr inte det) sitcom av och med Mindy Kaling som spelar en läkare med förkärlek för romcoms, mat och realitysåpor. Blev alldeles till mig när jag såg att HBO har alla fyra säsonger nu. Feelgood utan att kännas smutsigt.

Game of thrones – ni som skryter om att ni inte ser GoT, släpp stoltheten – ni missar något. En björnfällsmaskerad intrigsåpa där vem som helst kan dö när som helst, och gör det. Hur kan ni förvägra er själva det smasket?

Battlestar galactica – Ingen jag känner har sett Battlestar trots att det är en otroligt bra och politisk scifi-serie med många bra kvinnliga roller. Sträckkolla under någon sjukvecka i höstrusket.

 

Kakan Hermansson
kakan.elle.se

Världen består ju tyvärr av en massa män som har ihjäl kvinnor, både i verkligheten och på film och tv. Ska du orka se detta, gör det med de feministiska glasögonen på. The fall har allt jag önskar av en spännande serie, den är smart och jobbig på samma gång. Gillian Anderson är världens coolaste utredare, obrydd om sexuella fack, orädd för det mesta och vansinnigt snygg. Jag är hjärtekrossande avundsjuk på dig som inte sett de första säsongerna. Nästa sägs komma i höst.

 

Elsa Billgren
elsa.elle.se

Seinfeld – jag älskar att se om Seinfeld, om och om igen! Elaine är min idolperson och kanske den bästa kvinnorollen som gjorts i tv.

Stranger things – denna hypade serie passar perfekt i höstmörkret. Lagom dos spänning och nostalgi!

Twin peaks – nästa år kommer en ny säsong av Twin peaks så det är dags att fräscha upp minnet och se om de gamla!

The night of – en klassiskt spännande kriminal-serie som har fått höga betyg och som jag ser fram emot att krypa ner med popcorn och duntäcke i soffan med.

 

Hanna Stefansson
hanna.elle.se

Min absoluta favoritserie är New girl. Kanske lite för lätt och fnittrig i mångas ögon, men den är på pricken min humor. Jag sitter och skrattar högt till varje avsnitt. När jag och mitt ex gjorde slut förra vintern och jag skulle bo ensam för första gången i hela mitt liv kollade jag om alla säsonger och då kände jag mig inte så ensam när jag satt och åt eller fixade i lägenheten. Ibland räcker det att jag tänker på en scen från serien för att börja skratta högt, det är ett bra betyg tycker jag. Sedan gillar jag Girls, Homeland, Mad men och Sex and the city (som jag också sett om en massa gånger). Fantasy är inte min grej, Game of thrones verkar många älska men jag fattar bara inte grejen. En guilty pleasure-serie som jag knappt vågar nämna, men som jag tyckte var så himla bra, är Pretty little liars. Läskig highschool-serie som är sjukt spännande.

 

Marie Serneholt
marie.elle.se

Vill du ha en lättsam, underhållande, välskriven och galen serie med en rejäl dos telenovela? Då ska du kolla in Jane the virgin. Än så länge har det bara släppts en säsong på Netflix, men jag tycker den är såpass bra att jag kollat på den hela två gånger, haha. Castingen är spot on och storyn så skruvad att man bara inte kan sluta titta. Min favorit-karaktär? Rogelio de la Vega. Du kommer att förstå varför.