Tv-serien Heder på Viaplay får en säsong 2

Huvudroller i tv-serien Heder på Viaplay

Heder kommer tillbaka! Tv-serien med Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse i huvudrollerna får en andra säsong. Beräknad premiär 2021!
14 oktober, 2019

Säsongsavslutningen av tv-serien Heder släpptes på Viaplay i fredags och klockan 21:00 den 14 oktober börjar serien sändas på TV3. Idag gick Nordic entertainment group dessutom ut med att det blir en andra säsong!

Vi kommer med andra ord få se mer av hemligheterna som håller ihop de kvinnliga advokaterna på firman med samma namn som tv-serien.

– Våra tittare är fantastiska. Det var för dem vi gjorde Heder, en serie vi själva vill se. Vi är så galet glada över all positiv respons sedan premiären och det förtroende vi fått med Heder. Nu fortsätter vi – framåt – och längtar efter att få köra igång med andra säsongen, säger Julia Dufvenius i ett pressmeddelande.

Fyra kvinnor i huvudrollerna

Tillsammans med Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist och Eva Röse spelar Julia Dufvenius advokat. Allihopa är vänner sedan innan och kommer återvända till sina huvudroller i säsong två.

Idén till Heder kommer från början från Sofia Helin som skapat den tillsammans med Alexandra, Anja och Julia. I andra säsongen blir även Eva Röse exekutiv producent, ihop med de tre.

Huvudroller i tv-serien Heder på Viaplay

Julia Dufvenius, Eva Röse, Anja Lundqvist och Alexandra Rapaport gör huvudrollerna i Heder. Foto: Nordic entertainment gropu

Då har säsong två av Heder premiär

Säsong två kommer börja spelas in i vår men kommer ha beräknad premiär först 2021. Med andra ord får vi vänta ett bra tag innan vi får veta fortsättningen på den minst sagt dramatiska avslutningen, utan att spoila för er som inte tittat ännu.

Enligt pressmeddelandet kommer lösa trådar följas upp i kommande säsong. Temat är fortfarande systerskapet mellan advokaterna och vi kommer få se mer av hur hemligheter skapar klyftor mellan de fyra kvinnorna. Skuld och olika vägar ur sin skuld är också ett tema som kommer tas upp.

Julia Dufvenius: ”Det handlar om att döda myten”

I en intervju med ELLE inför att första säsongen berättade Julia Dufvenius om arbetet med Heder och avvägningarna i hur de vill porträttera de kvinnliga huvudrollerna.

– I vår första manusversion var det väldigt mycket att vi pussades, kramades och fnittrade. Men sen tänkte vi att så gör man ju inte på riktigt. Det handlar lite om att döda och bryta ner myten om hur kvinnor förhåller sig till varandra och i grupp. Och det känns helt magiskt att få ge en ny bild av kvinnlig vänskap, kvinnligt kollektiv och kvinnor i yrkeslivet – som inte gestaltas med jag först, jag är viktigast. Här har vi våra arenor och vår plats, och vi låter varandra ha det, sa hon då.

LÄS MER:

Julia Dufvenius är aktuell i Heder på Viaplay: ”Känns magiskt”

6 filmer och tv-serier från 2019 som är värda din tid

Heder på Viaplay – en serie med Anja Lundqvist och Eva Röse